Proost

If you can’t beat them, join them. (Als je hen niet kunt verslaan, doe met hen mee)

De officiële vertaling van dit engelse spreekwoord, die ik op internet vond, was: je kunt je vijanden beter te vriend houden. Maar dat is te sterk voor waar ik het vandaag over wil hebben. Dus ik heb mijn eigen vertaling aangehouden. Vandaag staat alles in het teken van de gebeurtenissen van morgen. Eigenlijk domineert dat feit al de hele maand april het nieuws. Ik heb zelf niet zo veel met al dat oranje gekleurde. Maar nu geef ik me gewonnen. Na een gesprek met een vriendin, die bekende een enorme fan van koninklijke gebeurtenissen te zijn, heb ik besloten me wat toleranter op te stellen. De troonswisseling is wel een historische gebeurtenis. Misschien duurt het wel weer 33 jaar voordat we zoiets meemaken. Dus morgen proost ik mee op de nieuwe koning en wat de toekomst brengen mag. Ik blijf alleen nog wel in het gezonde. Dus voor mij geen oranjebitter of oranje tompouce. Nee, een vers glaasje wortelsap met manderijn. Verfrissend, licht zoet en geschikt voor alle gelegenheden. Kijk voor saprecepten van groente of fruit bijv. in De Sap & Smoothie Bijbel van Suzanna Olivier en Joanna Farrow.

Proost!10015002-een-glas-wortelsap

Author: tineke visscher

2 thoughts on “Proost

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.