Volop energie

…toen er op zijn deur werd geklopt. “Wie is daar?” vroeg hij. “Ik,” zei een stem. “de krekel.” De deur ging open, maar er kwam niets zichtbaars binnen. “Waar bent u?” vroeg de boktor. “Ik ben alleen de stem van de krekel,” zei de stem. “De rest komt zo.” De boktor zuchtte diep. Werk, dacht hij. Even later kringelde de geur van de krekel door de open deur naar binnen, terwijl de wind zijn voelsprieten, kaken en lijf op het vloerkleed blies. Kort daarna werd het plotseling onrustig in de kamer. Het waren de gedachten van de krekel, die een voor een naar binnen vlogen. “Ik ben ontploft” zei de stem…. – uit “Bijna iedereen kon omvallen” van Toon Tellegen

Volop energie
Het liefst had ik het hele verhaaltje hierboven opgenomen, maar ik ben bang dat dat de grenzen van het citaatrecht overschrijdt. Maar het boekje (of een van Toon Tellegen’s andere boeken) kan ik van harte aanbevelen. Het mooie is dat de dieren in zijn verhalen meestal hele menselijke ervaringen hebben. Stel je voor dat wij zoveel energie zouden hebben, dat we kunnen ontploffen. Hopelijk is er dan ook een boktor (of dokter) in de buurt die ons weer in elkaar kan zetten.
Volgens Deepak Chopra kunnen wij inderdaad beschikken over oneindig veel energie. In het al eerder genoemde boek “Volop Energie” geeft hij aan, dat inmiddels duidelijk is dat ons lichaam bestaat uit energie. Dat niet alleen, maar ook gedachten en gevoelens zijn energie. Dat verklaart volgens hem de beïnvloeding van gedachten en gevoelens op het lichaam en omgekeerd. Op die manier zijn we ook met onze omgeving verbonden. Alles in de natuur bruist van de energie. Wij hebben volgens hem ook toegang tot een dynamische stroom van energie en die is eigenlijk oneindig.

Energie opladen
Als wij een tekort ervaren, is dat omdat we zelf de stroom blokkeren. Om weer op te laden zijn er een aantal mogelijkheden. De gemakkelijkste is door in de natuur te zijn. Het is geen toeval dat wij op vakantie vaak naar de bergen, bossen of zee willen. Want daar komen we weer in contact met de energie van de natuur en kunnen we opladen. Elke dag een kwartiertje frisse lucht inademen kan ook wonderen doen. Want de lucht in gebouwen en auto’s kan bevat vaak te weinig zuurstof en dat hebben we wel nodig. Over voeding hebben we het al gehad, maar in het hiervoor genoemde boekje vind je ook nog tips. Dan kunnen we ook nog ontgiften van slecht verwerkte voedingsmiddelen. De gemakkelijkste manier, die ik heb uitgeprobeerd, is gekookt water drinken. Je neemt een goede thermosfles en vult deze met kokend heet water (liefst zo’n 5 minuten gekookt) en hiervan drink je de hele dag elk half uur een paar slokjes. Ik merkte dat ik me daardoor inderdaad minder moe ging voelen. Je kunt ook nog je dagelijkse inname van vitamines gemakkelijk verhogen door groentesap, liefst versgeperst, aan je menu toe te voegen. Vooral sap van wortelen en bietjes is heel goed voor je energieniveau. Probeer een van deze tips uit en zie wat er gebeurt.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.