Oude dromen loslaten en nieuwe vinden

Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt – John Lennon

Je ontdekkingen
Als je al een stukje hebt uitgegraven, ben je misschien verbaasd over wat je aantrof. Hoeveel van je dromen je gewoon vergeten bent of misschien heb je ze op een andere manier waar gemaakt. Of de mogelijkheden, die je nu nog hebt om de dromen op de een of andere manier weer een plekje kunt geven in je leven. Misschien word je geen brandweerman of rockzangeres meer, maar kun je nu een andere vorm vinden om het verlangen dat daaronder zit te respecteren. Ik weet nog wel dat ik ooit stewardess wilde worden, maar bij de eerste de beste sollicitatie bij Martinair werd afgewezen. Dat was niet eens zo’n hele grote teleurstelling, want ik had toen al bedacht dat ik veel liever zou blijven op die exotische plaatsen, dan alleen andere mensen te bedienen op weg er naar toe. En aan dat verlangen heb ik wel gehoor gegeven. Toen ik 23 was en genoeg gespaard had met uitzendbaantjes ben ik 3 maanden door het Midden Oosten getrokken en later nog 6 maanden door Azië. En ook later heb ik kortere of langere reizen door Amerika en Australië gemaakt. Geweldig en dan hoef je nooit meer om te kijken en spijt te hebben omdat iemand anders “nee” zei.

Het werkelijke verlangen
Kijk naar je droom en onderken wat je werkelijke verlangen daaronder is. Bijvoorbeeld heel veel mensen willen graag een loterij winnen. En helaas is het maar een paar mensen gegeven. Vraag je af wat je werkelijk zou willen doen als geld geen belemmering zou zijn. En of er niet een manier is om daar toch gehoor aan te geven.

Oude dromen loslaten en nieuwe vinden
Soms lijkt het of een ongeluk of ziekte alle dromen wegneemt, maar dan kun je wat verder kijken, want misschien liggen er wel nieuwe dromen in het verschiet. Het meest inspirerende verhaal dat ik over oude dromen loslaten en nieuwe vinden is dat van Janine Shephard.
Cross-country-skiër Janine Shepherd hoopte op een Olympische medaille, tot ze tijdens een trainingsrit door een bestelwagen werd geraakt. Ze deelt een krachtig verhaal over het menselijk vermogen tot herstel. Haar boodschap: jij bent niet je lichaam. Als je oude dromen opgeeft, kunnen nieuwe dromen opstijgen
Een gebroken lichaam is geen gebroken persoon Janine Shephard

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.