Helende reis

I’ve come to believe that all my past failure and frustration were actually laying the foundation for the understandings that have created the new level of living I now enjoy. (Ik ben gaan geloven dat al mijn falen en frustratie in het verleden de basis hebben gelegd voor inzichten die het nieuwe niveau van leven, waarvan ik nu geniet, hebben gecreëerd) – Tony Robbins.

Naar binnen kijken via de helende reis
Vandaag nog een andere manier om naar binnen te kijken. Ik introduceer gewoon een aantal manieren en je kunt zelf kiezen welke bij jou past. Deze manier heet: The journey, of in het Nederlands: De helende reis door Brandon Bays. Toen het boek net uitkwam werd het omarmd als de manier om kanker te genezen, maar al snel werd er ook voor gewaarschuwd. Ik denk niet dat je door één keer iets toe te passen, onmiddellijk genezing kunt verwachten. Maar ik denk wel dat het voor alle mensen met een ziekte goed is, om de strijd niet alleen op het lichamelijk niveau te voeren. En daarbij kan deze helende reis, een vorm van geleide meditatie, je wel op weg helpen. Bedenk dat je nog steeds bezig bent als een detective. Je onderzoekt het spoor en trekt dan een conclusie.

De helende reis
Eerst over het boek. Hierin beschrijft Brandon Bays dat zij haar hele leven al bezig is met gezondheid door voeding en door zichzelf te ontwikkelen. Ze werkt o.a. samen met Tony Robbins, bekend van NLP o.a. door het boek “Je ongekende vermogens”. Maar goed, zij is zich heel erg bewust van voeding, de invloed van gedachten etc. En als zij te horen krijgt dat ze een tumor ter grootte van een meloen in haar lichaam heeft, besluit ze de reguliere behandeling uit te stellen en eerst zelf aan de slag te gaan. Nogmaals dit is niet iedereen gegeven. Als je je nog nooit met deze materie hebt bezig gehouden, heb je meer tijd nodig en de reguliere behandelingen kunnen dan noodzakelijk zijn. Maar zij maakt haar afweging op basis van haar kennis en ervaring. En ze besluit zich een weekend af te sluiten en zich te richten op haar lichaam en wat het haar te vertellen heeft. En voor haar werkt het, want na 3 maanden is de tumor kleiner en later zelfs verdwenen. Na dit succes wil zijn ook anderen helpen en ze probeert het bij verschillende mensen uit. En ook voor die mensen heeft het resultaat. Daarvan doet ze uiteindelijk verslag in haar boek. Achter in het boek is een script opgenomen hoe je dit zelf kunt toepassen. Je kunt het niet alleen. Ik heb het geprobeerd, maar bij mij werkte dat niet. Zij stelt dat je het boek moet hebben gelezen en dat iemand, die het boek ook gelezen heeft je erbij kan helpen. Dat werkt wel. Ik heb het een keer bij een “journey” specialist gevolgd en ik voelde me daarna meteen 10 kilo lichter, figuurlijk dan. Meer weten? Kijk dan op http://www.thejourney.com/

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.