Beter worden


I don’t believe you have to be better than everybody else. I believe you have to be better than you ever thought you could be. (Ik geloof niet dat je beter hoeft te zijn dan iedereen anders. Ik geloof dat je beter moet zijn dan je zelf ooit dacht dat je kon zijn.- Ken Venturi

Een betere versie van jezelf
Misschien moeten we om echt beter te worden, wel beter worden dan we zelf ooit bedachten. Misschien volstaat middelmaat en gewoon wel niet. Misschien was je tevreden met hoe je leven was en was er nog geen noodzaak om een betere versie van jezelf te worden. Misschien wil de ziekte je dat duidelijk maken. Ik zag pas op TED een korte speech van twee Italiaanse ouders. Hun zoontje was na een moeilijke zwangerschap gezond geboren. Maar na 10 dagen kreeg de baby een hersenbloeding. En niemand wist welke gevolgen het voor dit kindje zou hebben. Deze situatie bracht veel verdriet en zorgen met zich mee. Ze bleven op zoek gaan naar manieren om het beste voor het kindje te bereiken. Op een gegeven moment krijgen ze het advies om handelingen voor te doen. De bedoeling daarachter was als het kindje het zou zien, dat hij dat na zou doen. Maar ze komen erachter dat hij niet naar de handeling kijkt, maar naar hun gezicht. En dan realiseren zij zich dat zij niet de beste persoon in zijn nabijheid zijn. Ze tonen te veel hun zorgen en te weinig plezier en genieten. Dat is het moment waarop zij besluiten hun kindje het beste van hen te laten zien, van muziek, natuur en natuurlijk de bijeenkomst bij TED. Kijk zelf maar.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.