Wees zorgvuldig met wat je wenst

“The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.” (Er is genoeg in de wereld voor wat iedereen nodig heeft, maar niet voor ieders hebzucht) ― Mahatma Gandhi

Affirmaties voor spullen?
Affirmaties zijn ook bekend geworden door het boek “The Secret”. In dit boek wordt het zogenaamde geheim onthuld van de wet van de aantrekkingskracht. Hoewel het je kan inspireren om beter op je gedachten te letten en je wensen te formuleren, wordt er naar mijn idee wel veel nadruk gelegd op het verkrijgen van spullen, geld en andere succes objecten.

Geldproblemen los je niet op met geld
Veel mensen hebben als ultieme wens om zoveel geld en spullen te krijgen dat ze nooit meer iets hoeven te doen. En voor anderen zou het heel veel problemen oplossen als ze ineens geen financiële zorgen meer hadden. Maar bedenk dan wel dat je geldproblemen niet oplost met geld. Geld is alleen maar een energie, die weergeeft hoe jij in het leven staat. Ben je bereid iets of veel van jezelf te geven, dan zul je dat ook weerspiegeld zien in geld. Vind je jezelf niets waard, dan is het heel waarschijnlijk dat je de eindjes aan elkaar moet knopen of in de bijstand zit. En dat werkt altijd, crisis of niet. Dus in plaats van je te richten op geld en hoeveel je graag wilt, bedenk altijd dat je echt in actie moet komen. Want je kunt thuis op je bank nog zoveel cheques van een miljoen visualiseren, maar als je niet in actie komt, eindig je met bank en al op de stoep!

Wat wil je echt?
Dus kijk eens goed, wat wil je echt? Waar ben je goed in? Wat is je passie? Wat zou je met anderen willen en kunnen delen? Ook al heb je je bezwaren en beperkingen doordat je ziek bent geworden, je hebt altijd wel iets waar je goed in bent. Het belangrijkste is dat je een droom hebt, iets waarvoor je graag iedere dag op wilt staan. Iets wat niet voelt als een verplichting, maar dat je gewoon graag doet. Geld lijkt ons daar vaak van weg te houden. We kunnen het ons niet veroorloven om datgene te doen, wat we eigenlijk het liefste doen. Want we verdienen er misschien niet genoeg mee. Dat weerhoudt heel veel mensen om de sprong te wagen. De vraag is eigenlijk: kunnen we het voor ons eigen welzijn wel veroorloven om het niet te doen?

Je definitie van succes verruimen
Verder raadt dr. Phil ons aan om onze definitie van succes te verruimen. Als dat alleen materieel succes is, kan het zijn dat je je toch niet gelukkig bent. Je zou ook kunnen denken aan: een succesvolle relatie met je partner, kinderen, vrienden en daar ook tijd voor maken. Want uiteindelijk zegt bijna niemand op zijn sterfbed: “had ik maar meer gewerkt” of “had ik maar meer geld gehad”. Dus kies je wensen zorgvuldig en zorg dat je je niet tot een doel beperkt.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.