Goede voornemens

Slechte voornemens zijn die welke zijn blijven liggen van vorig jaar. – Loesje

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Nu alle feestelijkheden voor het grootste gedeelte achter de rug zijn, kunnen we ons weer richten op de dagelijkse bezigheden. Dit jaar heb ik ineens toch een paar goede voornemens. Normaal doe ik er niet aan. Ik heb ook geen grote wensen, zoals in een keer stoppen met roken, 20 kilo afvallen of iets dergelijks. Maar ik heb me wel voorgenomen meer te genieten. Niet meer wat niet, wel wat wel. Het zware, dwangmatige, plichtmatige is zooo 2013. Dus dat doen we niet meer 🙂 .

Mijn goede voornemens zijn:
– elke dag iets doen, gewoon omdat het leuk is;
– elke dag een stukje lopen of anders bewegen, zonder een bepaalde afstand in een bepaalde tijd;
– vroeger opstaan, hoe moeilijk dat in eerste instantie ook zal zijn;
– minder suiker eten. Het plan is nu op doordeweekse dagen geen zoetigheid meer te nuttigen. Voor feestjes en weekenden geldt: met mate;
– als ik mezelf betrap op gemopper, onmiddellijk stoppen;
– dit jaar wil ik graag mijn inkomen verbeteren, daarom ga ik één van de plannen, die ik heb realiseren. Ik twijfel nog tussen een e-boek gezondheid en emoties, workshops ‘spelen met emoties’ of ‘zeg het met taart’ een gesprek onder het maken van een taart, zoals de taarten van Abel, maar dan voor volwassenen.
– éen keer per maand geef ik een boek, dat ik heb besproken, weg, omdat mijn boekenkast te hard groeit. Meer informatie volgt, want ik heb nog niet bedacht of ik het ga verloten of gewoon aan de eerste de beste geïnteresseerde ga geven;
– onverwachte gebeurtenissen omarmen of ‘go with the flow’.

Misschien komen er tijdens het jaar wel nieuwe voornemens bij of zullen bovenstaande aan verandering onderhevig zijn. Dat is prima. Je moet gewoon ergens beginnen en kleine veranderingen kunnen al veel teweeg brengen. Ik ga het ondervinden.

Wat zijn jouw voornemens voor 2014?

Author: tineke visscher

2 thoughts on “Goede voornemens

  1. Jou een keer ontmoeten!
    Ik wens je alvast een heel goed 2014. Ik heb met interesse jouw blogs gelezen. Daar bleef het niet bij, want zo af en toe werd ik erdoor aangezet tot verder onderzoek. Was het schrijven ervan soms niet zwaar, dwangmatig, plichtmatig? 3:30 pm… En… ook boosheid blijkt een structuur, zoals je het beschrijft in Terugkijken 2. Ik wens je succes op je weg naar voltooiing.

    1. Wie weet. Dank je. Ik wens je ook een mooi 2014. Het schrijven was heel erg leuk en de structuur helpt me nog steeds. Ik probeer wel spontaner en vrijer te bewegen, maar soms zijn oude patronen en structuren behulpzaam. Misschien komt er in 2014 wel verandering in. Ik ga het uitvinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.