Energiebehandelingen 2

At the heart of each of us exists a silent pulse of perfect rhythm – Mary Burmeister (In het hart -de kern- van ons bestaat een stille trilling met perfect ritme)

Het verhaal van Jin Shin Jyutsu
Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk: de kunst van de Schepper door een compassievol medemens. Deze kunst bestaat al eeuwenlang in Japan. Volgens de overlevering is het zelfs ouder dan bijv. acupunctuur. Mary Burmeister was een Amerikaanse van Japanse afkomst. Toen zij na de Tweede Wereldoorlog werd uitgeloot voor een studie Geneeskunde ging zij naar Japan om Engelse les te geven. Via een van haar leerlingen kwam zij in contact met meester Jiro Murai. Meester Murai had deze eeuwenoude kunst begin 1900 herontdekt en zichzelf zo van een ziekte genezen. De rest van zijn leven heeft hij aan deze kunst besteed. Aan Mary Burmeister vroeg hij dit cadeau mee te nemen naar de Verenigde Staten. Rond 1950 heeft zij dat inderdaad gedaan en ook zij heeft haar leven gewijd aan het verder ontwikkelen en verspreiden van deze kunst. Er is een boek over deze methode verkrijgbaar “Handboek Jin Shin Jyutsu” door A. Burmeister en T. Monte. Er bestaat een wereldwijde organisatie, ook in Nederland. Kijk voor meer informatie hier.

Een waarschuwing vooraf
Voor mij was het feit dat je het bij jezelf kunt toepassen een doorslaggevende reden om me hier in te verdiepen. Alle andere methoden leggen meer de nadruk op het feit dat je een behandeling ondergaat of meteen anderen kunt behandelen. Het wordt vaak als heel gemakkelijk en moeiteloos voorgesteld. Dat is het ook wel, alleen energie is een subtiel systeem. Ons lichaam is redelijk grof en kan wel tegen een stootje, maar ons energiesysteem is heel subtiel en vaak zijn we ons er niet van bewust. Degene, die gaat behandelen, moet heel goed weten wat hij of zij doet. De waarschuwing betreft dus in eerste instantie degene, die denkt het bij anderen te kunnen toepassen. Deze persoon moet zelf geen energieblokkades meer hebben of nog onbewust iets willen vasthouden. De energie moet echt door die persoon naar de aarde kunnen doorstromen, anders krijgt hij of zij er zelf last van. Ik heb dat zelf gemerkt toen ik in de cursussen JSJ andere mensen ging helpen. Ik werd er zo misselijk van dat ik wel kon flauwvallen. Daarom kreeg ik het advies er niet mee door te gaan. Wel met de zelf-hulp, maar niet bij het toepassen bij anderen. De tweede waarschuwing is voor degene, die het ondergaat. Energie kan verstoord zijn, maar dat heeft een reden. Als iemand de energiepoorten of chakra’s zo maar voor je opent, kun je daar ziek van worden omdat je geen filter meer hebt tegen wat er dan op je af komt. Dus als je hulp gaat zoeken, zoek dan vooral naar iemand die weet wat hij doet. Voor mij is bijvoorbeeld EFT geen geschikte vorm. Deze vorm van kloppen op bepaalde punten zou alle stress en negativiteit laten verdwijnen. Maar in mijn overtuiging kan dat niet zonder dat je je daar eerst bewust van geworden bent. Ik heb een keer een lezing over deze methode bijgewoond en ook de instructies opgevolgd. Hoe aanstekelijk en overtuigend het ook werd gebracht, ik heb het na twee keer proberen er bij gelaten.

Doe je eigen onderzoek
Ook bij dit onderwerp kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je zelf onderzoek doet. Wat past bij jou? Wat voel je erbij? Wat je denkt is minder belangrijk. Je moet het echt voelen, dan kun je ook voelen of het echt wat doet of niet. Soms kun je ook de opleiding checken. Bijvoorbeeld voor een acupuncturist bestaat inmiddels een in Nederland erkende HBO opleiding.

Author: tineke visscher

One thought on “Energiebehandelingen 2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.