Even tussendoor

Fouten zijn vaak de beste leermeesters. – James Antony Froude

Uit mijn boekenkast
Eind januari gaf ik de mogelijkheid een boek te verkrijgen uit mijn boekenkast. Maar ik zie nu dat dat nog niet werkt. Behalve mijn testmail en een volledig blanco mail heb ik geen reacties gekregen. Het boek “de kracht van JA” blijft dus in mijn boekenkast. Mijn blog trekt daarvoor te weinig bezoekers en ik schrijf eigenlijk geen blog voor de populariteit. Dus die fout maak ik niet meer, denk ik. Wie wel wil meedoen om een boek te winnen verwijs ik naar een ander blog http://boekblogger.wordpress.com/2014/02/20/ditjes-en-datjes-44/. Hier worden regelmatig boeken verloot.

Licht leesvoer
Wel zet ik vandaag een kinderboek in het spotlicht. Het heet “Het meisje dat steeds kleiner werd”. Hoewel het een kinder- en prentenboek is, stemt de inhoud wel overeen met de onderwerpen waar ik hier over schrijf. De boodschap is dat als je niet zegt en doet wat je wilt omdat je bang bent, je jezelf steeds kleiner maakt. Bang voor het uitlachen van andere mensen, om mensen te kwetsen etc. Daarmee maak je je zelf steeds kleiner totdat er niet veel meer van jezelf over is. Dit boek wordt ook voorgelezen op schooltv zag ik en is via Youtube te bekijken.het meisje dat steeds kleiner werd

Author: tineke visscher

2 thoughts on “Even tussendoor

  1. Boek weggeef actie
    Als ik ‘Uit mijn boekenkast’ opnieuw lees en direct daarna ‘Even tussendoor’, dan begrijp ik niet goed welke fout je hebt gemaakt: ‘Dus die fout maak ik niet meer, denk ik.’ Ik vroeg me vanaf 7 februari af hoe het met de actie was gelopen. ‘De actietermijn is inmiddels gesloten.’ las ik na enige tijd. Alles was tot in de puntjes geregeld (Het boek is gelezen, maar in goede staat). Het begon met een groots gebaar: ‘Vandaag geef ik een boek weg uit mijn boekenkast.’ Niets liet je aan het toeval over; lees ‘Uit mijn boekenkast’ er nog maar eens op na. En dan nu de ontknoping! – ‘Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd’ – Ik had dat boek best willen krijgen van jou. Maar het weggeven viel je moeilijk – een boek dat een deel van jou was geworden, waaraan je was gehecht. ‘Maar daar gaan we dan.’ Ook legde je nog uit dat de verzendkosten binnen de perken moesten blijven. Alles bij elkaar denk ik dan: zo is ze – en daar is niets mis mee!
    Ik heb niet gereageerd, ik vond dat het boek van jou moest blijven, in jouw kast moest blijven staan. Zodat je het kan pakken als je iets te binnen schiet wat je nog een keer wilt lezen. Juist nu. Iets wat heel groots was, leek ineens heel erg klein.

    1. Bedankt voor je analyse. Misschien had ik het wat ruimhartiger kunnen formuleren. Maar ja, ‘dol op gratis’ in gedachten, voorzag ik gedoe. E dat wil ik dan inderdaad regelen. Maar dat was niet de fout. Maar ik zie dat ik het niet heb opgeschreven. Mijn fout was dat ik een idee van een ander heb gekopieerd met de bijbedoeling om meer lezers aan te trekken. Maar dat werkt niet met het soort blog dat ik heb. Dus die fout maak ik niet meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.