Vind jouw unieke oplossing

Problems are universal, solutions individual – Nike (Problemen zijn universeel, oplossingen individueel)

Jouw waarom kun je niet van anderen leren
De hoeveelheid aan problemen is groot, maar het aantal probleemgebieden is klein. We willen allemaal gezond en gelukkig worden, ons hart volgen, dromen waarmaken, genoeg geld, een leuke relatie, een comfortabel leven en we hopen dat ons ellende bespaard blijft. Door wensen of zorgen kunnen we eraan bijdragen dat ons idee werkelijkheid wordt. Dat kunnen we allemaal op onze eigen manier invullen en bereiken. Waarom je iets wilt bereiken of ergens vanaf wilt, dat kan niemand voor je besluiten. Alleen jij zelf hecht waarde aan wat je dan bereikt. Je kunt het zelfs niet voor een ander doen. Of zoals Marinus Knoope zegt “je kunt alleen je eigen wensen realiseren binnen jouw mogelijkheden”. Een appelboom kan geen kersen maken. Dus jouw waarom is uniek.

Jouw oplossing is ook uniek
Nu zijn er veel boeken geschreven over het hoe. De oplossingen zijn er al. Er zijn zoveel mensen die door een moeilijke periode heen zijn gegaan en hun eigen oplossing hebben gevonden. En die oplossing graag met je willen delen. Het kan ook voor jouw probleem de oplossing zijn, maar dat weet je pas als je het gaat toepassen. Met jouw unieke talenten en vaardigheden kun je je eigen mix maken uit al die oplossingen en uitvinden wat voor jou goed is. In dit blog worden heel veel van die oplossingen kort besproken. En is er veel ruimte voor je eigen wijsheid om de juiste oplossing voor jou te kiezen. Misschien is het er één of zijn het er heel veel. Mij is weleens gevraagd waarom ik zoveel verschillende dingen probeerde. En mijn enige antwoord is dat ik net zo lang doorga totdat ik snap hoe het voor mij werkt. Niet voor de rest van de wereld, maar echt voor mij.

Laat de uitkomst los
Alle zelfhulpboeken willen je laten geloven dat je met hun methode gegarandeerd je resultaat behaald. Dat moet ook wel, want zeg nou eerlijk zou jij een dieet of advies opvolgen van iemand die zei, het zou kunnen werken, maar misschien ook niet. Nee, je koopt liever een boek waardoor je moeiteloos gegarandeerd het leven van je dromen bereikt of de ideale man/vrouw vindt of je ideale gewicht bereikt. Helaas ben jij de enige, die de garantie kan geven dat jij het gaat bereiken. Maar nu komt, vind ik, het allermoeilijkste van het hele verhaal. Je moet er ook helemaal tevreden mee zijn, als het niet gaat gebeuren. Als je het resultaat niet haalt. Dus je hebt een brandend verlangen om bijv. beter te worden, je gaat er alles aan doen, onderzoeken en uitproberen en dan laat je de uitkomst weer los.
Zou je er dan aan beginnen?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.