De daad bij het woord

In herhaling vallen betekent handelen tegen de wetten van de geest. – Pablo Picasso

Dezelfde boodschap op verschillende plaatsen
Terwijl ik de afgelopen weken aan de blog-uitdaging meedeed, viel me op dat dezelfde onderwerpen aan bod kwamen als waarover ik schreef. Voor een goed blog is volgens de blogging-university van WordPress o.a. nodig:
1. Focus, wie ben je, wat wil je met je blog vertellen. Maak van jezelf een merk; in teksten en het uiterlijk van je blog moet hetzelfde worden benadrukt.
2. Maak het nieuwe bezoekers gemakkelijk om in een oogopslag te zien wie je bent en waar je blog over gaat.
3. Goede teksten, die op zo veel mogelijk plaatsen worden getoond, door bijv. social media, gastblogs etc.
4. Maak een community; zoek verwante blogs, reageer op hun blog etc. en zorg dat jouw blog ook aantrekkelijk voor hen is;
5. Zorg voor terugkerende evenementen om de aandacht van bezoekers te krijgen en te houden. (Was het toch niet zo verkeerd om met een maandelijkse boek-weggeefactie te starten šŸ™‚ .) Maar nu verzin ik iets nieuws.
Dus al met al is er genoeg werk aan de winkel om dit blog te verbeteren, maar daar moet ik nog even over nadenken en de informatie een beetje laten sudderen.

Een ander plan voor de maand mei
Maar ik heb al een tijdje een plan wat ik al 4 maanden voor me uitschuif. Dus een mooie gelegenheid om daar de stappen van de vorige keer op toe te passen. Ik wil een e-boek schrijven. Het maakt nu niet uit of het ooit of nooit wordt uitgegeven. Het gaat er alleen om dat ik het uitvoer. Daarom ga ik de deze maand, mei 2014, elke werkdag 500 woorden schrijven. Dat is dan 2.500 woorden in een week en 10.000 woorden in 4 weken. Als ik zeg ik ga 10.000 woorden schrijven, lijkt het een bijna onuitvoerbare klus. Maar 500 woorden is te overzien. Dat doe ik voor dit blog ook. En dan leg ik op dit blog verantwoording af. Want anders verzin ik weer dat er al genoeg is geschreven, dat ik niets heb toe te voegen, dat het toch niet gelezen worden en waarom zou ik eraan beginnen als toch niemand het leest. Al die bezwaren tellen niet mee. Het enige dat telt is de afspraak en dat ik die uitvoer. Geen eisen aan kwaliteit, aan leesbaarheid etc. Dat komt allemaal wel, als het begin er is.
Heb jij ook een project, klein of groot, wat je al een tijd uitstelt? Vertel het je beste vriend(in), zet het op je facebook pagina, twitter er over en wie weet vind je er steun voor. Of doe met me mee, vertel over jouw project voor de maand mei en meldt je ervaringen. Dat kan door een reactie te plaatsen bij deze post of via onderstaand formulier.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.