Pinksteren 2014

Nu we een tropisch Pinksterweekend tegemoet zien, denken we maar niet meer terug aan de nattigheid van vorig jaar. Ik dacht onmiddellijk aan een liedje van Annie M.G. Schmidt “Op een mooie pinksterdag”, maar als je de tekst leest is het helemaal niet zo vrolijk. En daar heb ik nu wel behoefte aan. Dus hoewel de lente bijna ten einde is heb ik gekozen voor een stukje uit een ander gedicht van Annie M.G. Schmidt, “Geachte cliënten, het wordt lente”, waarin zij zich afvraagt waarom bedrijven toch altijd zulke moeilijke brieven schrijven. En niet gewoon allemaal:

geachte cliënten, ’t wordt lente,
we hebben al drie madeliefjes gezien.
Geachte cliënten, ’t wordt lente,
en morgen dan bloeien de tulpen misschien.
We gaan dus gezellig op stap met de fiets
en al onze goederen krijgt u voor niets
Wat kan het ons schelen, die centen.
Hoogachtend, komma, ’t wordt lente!

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.