Positieve energie

Don’t wish it were easier, wish you were better – Jim Rohn

Formules voor positieve energie
We komen op weg naar beter steeds meer dingen over onszelf tegen. Wat er moeilijk aan is, wat we geloven over iets buiten ons en over onszelf. Of het waar is, valt heel vaak te betwijfelen. En als je dat eenmaal door hebt, kun je andere keuzes maken.
We zijn hier steeds nieuwe dingen aan het leren. Of iets nieuws met een herhaling van iets dat we al wisten. Dat is het boek “Tien formules voor positieve energie” van dr. Judith Orloff, psychiater, ook. Deepak Chopra heeft ons al een en ander geleerd over “volop energie” en zij doet dat op haar manier. Het is nogal een dik boek en ik vind het niet zo goed geschreven. Ze wil teveel van haar ervaringen en overtuigingen erin kwijt. Ik merk dat dunnere boeken meestal eerder to the point komen en duidelijker hun boodschap overbrengen. Maar er staan wel zinnige dingen in, dus ik heb dit boek toch maar opgenomen in de lijst. Het bevat 10 recepten om op alle gebieden in je leven meer energie te hebben. Ze stelt voor om je elke week op een recept te richten. En dat ga ik hier maar doen, anders is het onmogelijk dit boek te behandelen. Het is op deze plaats nog steeds maar een klein stukje. Dus misschien wat voor je vakantiekoffer? 🙂

Inleiding
In de inleiding van het programma Positieve Energie en Energiepsychiatrie gaat het over het claimen van je energie.
“De wereld wordt bedreigd door een verborgen energiecrisis. Onze jachtige hightech samenleving stort velen van ons in een chronische, lichamelijke, emotionele en geestelijke uitputting”. Zij wil in dit boek mensen leren het leven te leiden dat hen steunt. Ze introduceert het begrip Energiepsychiatrie, “een nieuw soort psychotherapie, die ik beoefen en die de subtiele energiefundamenten van gezondheid en gedrag aanpakt. … Energiepsychiatrie combineert de traditionele geneeskunde met een uitleg over hoe we onze levenskracht in het dagelijks leven kunnen verhogen.”

In haar visie is de informatie in het boek datgene wat je nodig hebt om vol levenslust alles te kunnen wat je zou willen.
“Het is niet voldoende als iemand je leert gezond te eten als je hem daarbij niet vertelt hoe hij het voedsel moet kiezen dat zijn energie een specifieke opkikker geeft. Wat heeft het voor zin iemand te vertellen dat hij langer moet slapen als je niet uitlegt hoe hij zich moet ontspannen? Daarom werkt een traditioneel advies over energie niet. Jij kunt er niets aan doen dat je je nog steeds uitgeput voelt als je het advies van je arts opvolgt. Je hebt gewoon geen volledig recept gekregen. Dat geef ik je in dit boek.”
Nieuwsgierig? Maandag begin ik met recept 1: word je bewust van je intuïtie en verjong jezelf.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.