Intuïtieve meevoeler

Energy creates energy. It is by spending myself that I become rich – – Sarah Bernhardt

Intuïtie
In het eerste recept “word je bewust van je intuïtie en verjong jezelf” verbindt de schrijfster intuïtie, energie, creativiteit en het in de pas lopen met je eigen ritme. Je hebt met andere woorden meer energie als je datgene doet wat bij je past of wat je intuïtie je ingeeft. Bijvoorbeeld je kunt ineens zomaar besluiten om die cursus buikdansen of schilderen te doen, zonder dat je eigenlijk echt een reden er voor hebt. Maar door het te doen ga je je ineens beter voelen. De meeste van ons horen niet een duidelijke stem of fluistering, maar het is of je het gewoon moet doen. Dat kun je altijd negeren. Het is nl. niet dwingend, zoals wanneer het vanuit het denken komt. Maar als je het gaat doen, dan zijn er geen redenen om het uit te stellen. Je hoeft niets te overwinnen, behalve misschien je gedachten, die je willen wijs maken dat het niet echt iets voor je is. Verder geeft ze aan dat je intuïtie je ook vertelt welke energie mensen bij zich hebben. Je weet meteen of je iemand aardig vindt of niet. Je voelt meer dan je kunt beredeneren. Toch zijn we er goed in om dan onze indruk te ontkennen. Ik weet dat een veiligheidsexpert een keer zei, dat mensen eigenlijk meteen weten of iemand te vertrouwen is en toch in bijv. de lift stappen als hun haren recht overeind staan omdat ze het onbeleefd vinden om op de volgende lift te wachten. Je intuïtie kan je voor heel veel beschermen. Maar er zit nog een kant aan als je je er niet bewust van bent. Je kunt ongewild heel veel energie verliezen als je een zgn. intuïtieve meevoeler bent.

Intuïtieve meevoeler
“Om het gezondheidspeil van je energie onder controle te krijgen moet je weten of jij last hebt van intuïtief meevoelen. Gewone stress is al een flinke kluif om aan te pakken, maar samen met de angstgevoelens van onze tijd kan het echt verraderlijk zijn. Of je het nu leuk vindt of niet, meevoelers verwerken alle stress in hun lichaam en nemen eerder de restanten van de energie van een persoonlijk of wereldwijd trauma in zich op. Veel meevoelers zijn gevoelig voor negativiteit, of die nu heel klein of vreselijk groot is, en hebben daarom een chronisch gebrek aan energie, een gebruikelijke klacht, die traditionele artsen voor een raadsel stelt. De symptomen van intuïtieve overbelasting zijn onder andere depressie, psychosomatische klachten en teveel eten. ….
Om vast te stellen of je een intuïtieve meevoeler bent, moet je de volgende vragen beantwoorden.
– heeft iemand al eens tegen me gezegd dat ik overgevoelig ben?
– als een vriend of vriendin angstig is of pijn heeft, voel ik dat dan ook?
– raak ik uitgeput in een mensenmassa en probeer ik die uit alle macht te vermijden?
– word ik bang in een lift vol mensen, een overvol vliegtuig of een drukke metro?
– keldert mijn energieniveau als ik een afschuwelijk nieuwsbericht zie?
– raak ik opgebrand in een groep en kost het me daarna veel tijd om te herstellen?
Als je een van deze vragen met ja beantwoord, heb je waarschijnlijk last van meevoelen. Als je elke vraag met ja beantwoordt, dan tast meevoelen je energie aan.”

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.