Net als in de film

En je kreeg maar niet genoeg van mij
Je vrat me bijna op
Geweldig vond je mij
Je hield van me
Je hunkerde, je smeekte, je smachtte, kwijlde, dweilde, gilde, je.. – Toontje Lager

We willen leven zoals in de film
Het vijfde recept: ontwikkel een liefdevolle se.ksualiteit. (de interpunctie is opzettelijk aangebracht, omdat ik anders in een heel andere categorie blogs terecht kom) Ons leven schiet in onze ogen vaak te kort. De romantiek is vaak ver te zoeken door alle dagelijkse beslommeringen en verplichtingen. En dan worden we op het verkeerde been gezet door romcom’s die een ideaal beeld laten zien. Maar is het je weleens opgevallen dat de films altijd eindigen als de hoofdrolspelers voor elkaar gevallen zijn? Het is vaak hetzelfde patroon, jongen ontmoet meisje, vinden elkaar leuk, er ontstaat een misverstand en dat wordt weer opgelost. En intussen spat de chemie van het scherm, de muziek is zorgvuldig uitgezocht om de kijker ook in de stemming mee te nemen en eind goed al goed.

Wij beleven vaak ook wel een romantische periode, waarin je ieder moment wel met de ander wilt doorbrengen en niet dicht genoeg bij kunt komen. Maar wij leven ook nog verder nadat de film is opgehouden. Wij moeten het doen met “whatever works”. (In de film “whatever works” komen verschillende mensen via een omweg terecht bij de relatie die voor hen werkt. Volgens de hoofdpersoon moet je zoveel mogelijk genieten van whatever works. Ik vind het wel een aanrader.)
We modderen zelf verder en proberen te voldoen aan het ideaalplaatje, huisje, boompje, beestje en spanning in de relatie, goede moeder of vader zijn en carrière maken en ….. Dus geen wonder dat er allerlei hindernissen in een relatie ontstaan. Bovendien hechten we soms meer aan het vertrouwde en veiligheid dan aan romantiek. Daar kun je dus wel wat aan doen.


Ontwaak je zintuigen
In het recept van Judith Orloff is deze energie onderdeel van het geheel. Of je nu wel of geen relatie hebt, je kunt deze energie in jezelf opwekken. “Beschouw ze als een liefdevolle meditatie met een sensuele gloed – een kans om alles wat je geoefend hebt naar dit domein te brengen. Doe de oefeningen alleen. Het doel is zonder partner er.otische energie in jezelf te voelen.

Ontwakende smaak
Je smaak is beter dan je waarschijnlijk denkt. Neem een paar verschillende voedingsmiddelen, kruiden of specerijen die vitaliteit hebben. Leg ze op een bord. Mijn favorieten zijn papaja, pepermunt en honing. …. Om je smaakzin te prikkelen, kun je een oogmasker of een losse blinddoek voordoen. Vervolgens begin je alles een voor een te proeven. Zorg dat je geen seconde van de diverse sensaties mist. Smaak beperkt zich niet tot de mond. Smaak heeft energie die zich door het hele lichaam verspreidt. Laat deze energie elke porie stimuleren.`

Natuurlijk staan er meer oefeningen in om je zintuigen te ontwaken. Maar daarvoor moet je het boek zelf raadplegen. Je krijgt hier alleen een idee van wat de schrijfster bedoelt.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.