Trek positieve mensen aan

 

positieve mensen

Het effect van positiviteit

Het achtste recept: trek positieve mensen en situaties aan. Voor je welbevinden en gezondheid is het belangrijk dat je omgaat met mensen, die je je goed laten voelen. “Hoe je met je relaties omgaat, is afhankelijk van hoeveel energie je hebt. … Mijn recept gaat verder dan een plan opstellen of een verlanglijstje maken met de wenselijke eigenschappen van een geliefde, vriend, vriendin of baan. Mijn recept vereist dat je energie duidelijk waarneemt en het signaal dat je overbrengt bijstelt.”

De eerste wet van de aantrekkingskracht is: We trekken aan wat we zijn. Dus wil je positievere relaties, begin zelf met positiever worden. Wil je vrede? Wees vredig.

Het is gemakkelijk om een ander de schuld te geven van een moeizame relatie. De ander heeft gewoon geen goede communicatievaardigheden of is bot, onattent of egoïstisch. Je kunt hier uiteraard elke term invullen die voor jou van belang is. Toch is het ook net zo belangrijk om te kijken naar wat jij uitzendt. Het kan geen kwaad je af en toe eens af te vragen “Hoe leuk ben ik  om mee te leven?”

De kracht van woorden

Bijna iedereen kent wel de experimenten met water van dr. Masaru Emoto. Het bleek dat water, waartegen positieve woorden als “liefde” waren gezegd of die klassieke muziek hoorden, in bevroren toestand prachtige kristallen opleverden. Terwijl als er negatieve woorden zoals “ik haat je” tegen gezegd werd, onregelmatige vormen in het ijs te zien waren. Ik heb een boek met de foto’s van beide uitkomsten. Ik vond een artikel uit 2012, waarin hij ook met rijst deze experimenten heeft gedaan. Er zijn verschillende mensen die dit experiment ook hebben gedaan en via youtube de resultaten laten zien. Wat is jouw conclusie hierover?

Als je denkt dat het niet waar is, dan hoef je er niets mee. Maar als je denkt dat er toch wel iets van waarheid in kan zitten, is het misschien belangrijk dat je je eigen woorden zorgvuldig kiest en ook grenzen stelt aan wat er tegen jou gezegd wordt. Want voor zo’n 70% bestaan wij ook uit water.

Je bent verantwoordelijk voor jouw deel van de relatie

We kunnen, net als bij de posts over emoties, bedenken dat wij zelf de sleutel in handen hebben hoe mensen met ons omgaan en wij met hen. Niemand kan je iets laten voelen, tenzij jij hen toestemming geeft. Deze uitspraak heeft me lang bezig gehouden, en pas recent zie ik er de waarheid van. Je hoeft niet te reageren of boos/verdrietig/ blij te worden omdat een ander iets doet. Daar kies je voor. En nu hoor ik je denken, ja maar dat kan ik toch niet over mijn kant laten gaan. Maar heb je ooit gemerkt dat de situatie daar beter van werd? Wel heel belangrijk, als jij je anders gedraagt hoeft de ander dat niet (meteen) te accepteren.

Ik geef je een voorbeeld. Een man gaf zijn ex-vriendin een bloemetje. Maar zij was niet blij met het cadeau. Voelde zich niet in staat iets objectiefs naar hem te zeggen en liet dat haar moeder doen. Haar moeder woonde bij hem in de flat. Dus toen ze elkaar tegen kwamen bij de lift, meldde zij hem dat het niet op prijs werd gesteld, dat hij nog contact zocht, haar cadeaus gaf etc. Haar dochter wilde niets meer met hem te maken hebben. En daarop werd hij zo boos, omdat zij het niet zelf zei, er volgens hem geen aanleiding was etc. Hij schreef haar een brief om kenbaar te maken hoe gekwetst zij hem had en haar te overtuigen van zijn goede bedoeling. De brief kwam ongeopend terug. Nog meer aanleiding om boos te worden en gelijk te willen halen. In dit geval liep het met een sisser af, maar zie je hoe dit ook had kunnen ontaarden in een drama. En het begon met een, naar ik aanneem, goed bedoeld bloemetje.

Welke positieve veranderingen zou je zelf kunnen maken?

 

 

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.