Boerin in Frankrijk

god and rain

 

De tv-serie Boerin in Frankrijk

Bij het nadenken over de vragen uit de vorige post, kwam de tv-serie Boerin in Frankrijk ineens boven. Ik herinner me er niet zo veel meer van. Maar wel dat ik altijd zei dat ik dat ook ging doen. Nu moet je dat van boerin niet te letterlijk nemen. Want het lijkt me niks om tot mijn enkels in de blubber te staan of meer van dat afzien. Ik heb ook niets met boerderijen op zich en naar wat voor vrouw boeren allemaal zoeken dat gaat aan mij voorbij. Maar van die serie herinner ik me, en ik weet niet eens of dat terecht is, dat het om een vrij zelfstandige vrouw ging die toch het leven kon leiden wat ze wilde. De man en het kind, die mee verhuisden naar Frankrijk heb ik in mijn geheugen compleet gewist.

Ik heb het natuurlijk wel even opgezocht waar het echt over ging. Toen bleek er zelfs een hele serie boeken over geschreven te zijn. Wil den Hollander (wat een toepasselijke naam) beschreef in die boeken haar eigen leven en die boeken werden zo populair dat er in de jaren 70 van de vorige eeuw een tv-serie van is gemaakt. Van de serie zijn alle afleveringen vernietigd, maar de boeken zijn nog wel verkrijgbaar. Als je wilt lezen waar het echt over gaat, klik dan. Duidelijk iemand met een beter geheugen.

Nu verhuizen naar Frankrijk

Goed, ik had dus in mijn achterhoofd, sinds ik die serie heb gezien, dat ik in Frankrijk ging wonen. Een mooi ruim huis met wat eigen grond en het leven helemaal zoals ik het had bedacht. Het is er zoals je begrijpt nog niet van gekomen. Toch, vaak als ik mensen zie die in een keer het roer omgooien, kriebelt het wel een beetje. Maar ja, je hebt zo je leven ingericht, je bent gesteld op de luxe van je huis en je omgeving etc. en de droom verdwijnt nog verder naar de achtergrond. Maar dan toevallig, of minder toevallig, zag ik dit weekend ineens een advertentie voor een boerderij in Frankrijk, omgebouwd tot retraite-/ cursuscentrum met een klein woonhuis ernaast. Ook nog voor een aantrekkelijke prijs. Ik zou er niet eens loterij voor hoeven te winnen. Maar tegelijkertijd op een moment dat ik bijna niet kan lopen (wordt een heel ander blog), mijn huis hier niet zo maar verkocht heb waarschijnlijk etc. etc.

Maar het zet me wel aan het denken. Toch nog doen wat ik ooit bedacht heb en helemaal opnieuw beginnen, het heeft wel wat. Ik droom voorlopig nog even verder.

Heeft het invullen van de vragen jou ook al iets gebracht?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.