Geen voornemens

happy
foto van internet, Vrolijk Fabriek

 

Geen goede voornemens
Dit jaar ga ik het anders doen. Geen goede voornemens en kijken hoe ver ik kom, maar alles verwelkomen wat er nu is.
Dus het principe van Ja toepassen, het boek waar ik begin vorig jaar ook mee startte.

Waar ga ik Ja tegen zeggen?
Allereerst ja tegen dit nieuwe jaar en alle onbekende gebeurtenissen. Ja tegen datgene wat ik verwacht, maar ook ja tegen datgene wat ik niet verwacht. Wat ik niet kan voorzien of beheersen. Dat is moeilijk, maar ik zeg er toch ja tegen. Ja tegen iedere nieuwe dag en alles wat die dag gaat brengen. Ik heb er nooit controle over gehad, maar wel heel lang de illusie dat ik als ik alles goed overdacht de situaties beter aan kon. Het afgelopen jaar heeft me geleerd dat je op grote veranderingen niet voorbereid kunt zijn. Dus daar zeg ik ook ja tegen. Ik zeg ook ja tegen dat deel van mij dat bang is te bewegen. Ja tegen het feit dat ik vastzit tussen twee tegenstrijdige wensen. Aan de ene kant wil ik veilig zijn en niets doen en aan de andere kant wil ik alles en meteen. Ik zeg ja tegen deze tegenstrijdigheid in mezelf. Ik zeg ja tegen alles wat er nu is. Ik zeg ja tegen het feit dat ik het niet leuk vind dat ik het niet kan beheersen. Maar het is er, dus zeg ik er ja tegen. En dan zie ik wel wat er gebeurt. Ik geef de controle uit handen. (hè, hè, denk je wel misschien en dan heb je gelijk. Ik weet nu wel waarom het zo moeilijk is, maar daar zeg ik ook ja tegen.)

Waar kun jij ja tegen zeggen?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.