Gezondheidsgeheim

A Jewish woman had two chickens. One got sick, so the woman made chicken soup out of the other one to help the sick one get well. – Henny Youngman
(Een Joodse vrouw had twee kippen. Een werd ziek, dus de vrouw maakte soep van de andere om de zieke te helpen beter te worden.)

Gezondheidgeheim 4
Het gezondheidsgeheim voor deze keer is: kippensoep. Een geurige, kruidige kippensoep zou goed zijn bij verkoudheid. Als troostvoedsel, maar er zijn ook wetenschappelijke bewijzen dat de ingrediënten inderdaad helpen bij het verlichten van de kwaal. Kippensoep heeft zelf ooit de naam “Joodse penicilline” gekregen. Pas in 2000 werd er bewijs gevonden voor de werkzaamheid van kippensoep bij verkoudheden. Toen werd er door onderzoekers van de universiteit van Nebraska ontdekt dat de combinatie van vitaminen en voedingsstoffen in kippensoep een ontstekingsremmende werking heeft en de groei van witte bloedcellen genaamd neutrofielen afremt. Minder neutrofielen betekent minder verkoudheidssymptomen. Volgens dr. Irwin Ziment, zitten er in kippensoep geneeskrachtige bestanddelen, die lijken op stoffen die je in moderne middelen tegen verkoudheid aantreft. Zo vertoont een aminozuur dat vrijkomt tijdens het koken van kip chemische gelijkenis met het geneesmiddel acetylcysteïne, voorgeschreven tegen bronchitis en andere ademhalingsaandoeningen. Japans onderzoek wijst uit dat kippensoep zelfs hoge bloeddruk kan verlichten. Tenslotte maakte de damp van kippensoep verstopte neuzen en ademhalingskanalen open. Er is absoluut geen bewijs dat kippensoep verkoudheid voorkomt, maar er zijn tal van aanwijzingen dat het de symptomen ervan kan verlichten.(verkort overgenomen uit De geheimen van mensen die nooit ziek zijn – Gene Stone) Dus verwen je zelf gerust met een soto ajam of andere kippensoep.

Verkoudheid moet worden uitgeziekt
Ondanks bovenstaande bewijzen is er nog geen enkel middel gevonden dat verkoudheid kan genezen. En ik kan het weten want ik was als kind om de haverklap verkouden. Alleen al het wassen van mijn haar zorgde onmiddellijk voor een verkoudheid. Mijn moeder gaf dan geen kippensoep, maar een uitgeperste citroen met heet water en honing. Als je daarvan een kop zo heet mogelijk opdronk en dan meteen onder de dekens ging, dan zweette je alle bacillen uit. Tenminste dat was de gedachte. Ik doe het nog steeds als ik heel erg verkouden ben, al merk ik dat dat niet zo heel vaak meer voorkomt. Of het heeft geholpen, wie zal het zeggen. De logica lijkt in het hoge vitamine C gehalte te zitten. Misschien wordt het bewijs voor de werkzaamheid ooit geleverd.

Heb je nog een andere tip? Laat een reactie achter of vul het formulier in. Je dingt dan mee naar een verzilverde geluksster. ter grootte van 4 cm. ??????????????????????????????? Ik verkoop je niets, houd geen e-maillijst bij en je krijgt van mij geen andere mails, dan wanneer je tot de winnaar behoort.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.