Moestuintje

Denk je onafhankelijk te zijn met je moestuin en je zonnepaneel, wil de belastingdienst een derde van je bloemkool hebben. –  Loesje

De moestuintjes

Sinds vorig jaar heb ik een m2 tuin. Een grote bak op wielen, die ik naar de zon kan rijden als ik zin heb. Een hele andere manier van tuinieren dan in de 30 m2, die ik daarvoor van de gemeente huurde. Maar de tuin is gesloten en voor mij was dit een haalbaarder alternatief. Alleen zaaide ik vorig jaar veel te veel in een te kleine ruimte. Nu ga ik het proberen met de mini moestuintjes van de supermarkt. Een welkom intiatief.

Eindelijk een actie van een supermarkt, die jong en oud in beweging brengt. Want hoewel de zaadjes en de aarde in het pakketje zitten, moet je er nog wel zelf mee aan de slag. De eerste tijd met alleen water geven en zoveel mogelijk in het zonlicht zetten. Maar daarna ook met verpoten en verpotten. En het komt volgens sommigen nogal precies welke plant wat nodig heeft. Zelf groente verbouwen is nu echt een trend, die een tijdje geleden is begonnen en nog wel even doorzet, lees ik als mening van een deskundige. We willen weer weten waar ons eten vandaan komt, genieten van het zelf zien groeien en uiteindelijk oogsten. Voor het geld hoef je het niet te doen. Want als je de tijd, die je erin steekt, zou rekenen is de groente veel duurder dan in de winkel. Laat dat alles je niet ontmoedigen en ga gewoon aan de slag. Ook al wordt het niks dan word je nog blij als je de eerste plantjes boven de grond ziet komen. Het ultieme lentegevoel. Ik zou zeggen: doen!

moestuintje
moestuintje

005

Since last year I have my own vegetable patch in my small town garden. It is about a square meter. A different way of gardening than in the much bigger garden I rente from the city. This means much less work, but also less vegetables. I start with the free handouts from the supermarket.

I think this is a wonderfull give-away from the supermarket, that get young and old peole to grow their own herbs and vegetables. Of course you have to put in the action. To plant, to water them and give them lots of Sunshine. But if you do it right you’ll be rewarded with you extra tasty veggies. It really makes me happy to see the first plants coming out of the soil. I recommend it to everyone.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.