Nog wat meer over een ongemakkelijke waarheid

 

De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn. – Johan Cruyff

 

Ongemakkelijke waarheid

Wat we meemaken heeft gevolgen voor ons welbevinden. Aangename ervaringen en goed kunnen omgaan met tegenslag heeft een positieve weerslag op ons. Als we niet leren omgaan met tegenslag en het negatieve vasthouden ervaren we daarvan ook negatieve gevolgen in ons fysieke lichaam of psyche. Deze ongemakkelijke waarheid belichtte dr. Nadine Burke in de vorige post. En ook merkte zij op dat er niet meteen heel veel mensen warm liepen voor haar boodschap. Het is een ongemakkelijke waarheid, die we liever niet onder ogen zien. Net als bij de boodschap van Al Gore een paar jaar geleden, gaan we de boodschap liever aanvechten, alternatieve verklaringen zoeken of negeren. Je kunt voor elk bewijs natuurlijk ook wel het tegenovergestelde vinden. Dus als je er nog niet aan toe bent, dan doe je er ook nu niets mee. Maar ik vind het wel tijd voor een herhaling en natuurlijk een stukje nieuw.

Herhaling

In het begin van dit blog schreef ik al over het boek “De zin van ziekte” van Ruediger Dahlke en Thorwald Detlefsen. Na het zien van de talk van dr. Burke moest ik weer aan dit boek denken. Ik weet dat de schrijvers het boek zelf al als ongemakkelijk maar noodzakelijk omschreven. Iets wat mensen liever niet zouden willen lezen. Maar wat zij toch te belangrijk vonden om niet op te schrijven. In het eerste deel van dat boek beschrijven zij de wetmatigheden van het leven, zodat je kunt begrijpen wat je ziekte veroorzaakt en wat je zelf kunt doen om daar verandering in aan te brengen. In het tweede deel van het boek beschrijven zij aandoeningen en hun achtergrond. Daarmee kun je je voordeel doen als je zelf niet weet wat de klacht je wil zeggen.

Het nieuwe

Het nieuws is dat dr. Dahlke nu een cursus geeft in het Engels en online, om jezelf of anderen op weg te helpen naar genezing. Ik las erover en dacht gelijk dat ga ik doen. Maar bij goed kijken, zag ik dat de prijs wat aan de hoge kant is voor mij op dit moment. Maar wie er wel zijn voordeel mee wil doen, klik hier (ik heb geen aandelen of andere belangen).

Voor wie wel meer van dr. Dahlke wil zien, zonder meteen een intensieve cursus te volgen is er ook veel informatie op youtube. Ik vond deze serie opnames (ik heb alleen de eerste ingevoegd), van vorig jaar op het congres Medicijn en bewustzijn. Als je even je best doet, is het met school-Duits goed te volgen. Het boek dat hij bespreekt “Buch der Widerstände” is nog niet in het Nederlands vertaald en Duits lezen vind ik nog iets te ingewikkeld. Wie weet komt het over een tijdje.

 

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.