Herdenken

selfies voor vrijheidhttps://www.omniversum.nl/nieuws/34/_Selfie_voor_de_vrijheid/

Een sympathieke actie, selfie voor de vrijheid. Ik vond deze actie toen ik op zoek was naar een quote over herdenken. Ik heb geen selfie gemaakt, maar ik zou het eerder doen dan me uitspreken tegen iets.
Van moeder Theresa wordt gezegd dat zij nooit mee deed aan een actie tegen iets, maar altijd wel als het voor iets was. Dus geen demonstratie tegen de oorlog, maar wel een voor de vrede.
Dat lijkt me een goede insteek voor de herdenking vanavond. Want voor mij is een oorlog van 70 jaar geleden net zo ver weg als die nu in het Midden-Oosten. Het is vreselijk allebei, maar ik kan er niets mee of voor doen. Ik ben dankbaar voor de vrijheid en alle mensen die zich daarvoor hebben ingezet. Maar ik vind het wat vreemd om te denken dat het nooit meer mag gebeuren, terwijl we het nog steeds zien gebeuren, alleen niet bij ons.

Dus ik wens iedereen vrede en hoop dat veel mensen zich daarvoor willen inzetten.

Hoe wil jij invulling geven aan het herdenken?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.