Gezondheidsgeheim

afbeelding gevonden op http://www.speelsekunst.nl/vriendschap-spreuken/
afbeelding gevonden op http://www.speelsekunst.nl/vriendschap-spreuken/

Gezondheidsgeheim 8, vrienden
Het voorbeeld voor dit gezondheidsgeheim is Sydney Kling. “Ze gelooft dat haar uitgebreide netwerk van vrienden en kennissen haar gezond hield tijdens verschillende banen op uiteenlopende plekken. ….Tijdens haar studie moest Sydney zich in de erfelijkheidsleer verdiepen en ze vermoedt dat haar natuurlijke weerstand dik in orde is, maar ze vraagt zich ook af of ze misschien een sociabiliteitsgen bezit. Sociabel gedrag voedt je zelfrespect, denkt ze, en dat versterkt het immuunsysteem.”

De feiten over vrienden
Geen vrienden kunnen vinden is onderwerp van een uitgebreid onderzoek en er zijn allerlei verklaringen voor aangedragen. “De Amerikaanse stadssocioloog Ray Oldenburg onderscheidt drie plekken die de belangrijkste rol in ons leven spelen. Ten eerste is ’thuis’. In ons huis zoeken we beschutting tegen de buitenwereld en ’thuis’ isoleert ons in plaats van te binden. Ten tweede ‘werk’. Op ons werk ontmoeten we wel veel mensen maar maken we weinig vrienden, omdat iedereen elders woont – en na het werk naar huis vertrekt. Bovendien belemmert onze werksituatie vrijelijke omgang met anderen. Ten derde de ‘informele publieke ruimte’. … In Amerika ontbeert een plek als kroeg of dergelijke, al krijgt het internet daar steeds meer de functie van virtuele kroeg. Uit onderzoek blijkt echter dat face-to-facevriendschappen hechter zijn dan virtuele omdat het toetsenbord intimiteit en wederzijds vertrouwen in de weg staan.”
Verder blijkt ook uit onderzoeken dat mensen die zich gesteund weten door familie en vrienden over een sterker immuunsysteem beschikken en minder vatbaar voor infectieziekten zijn.

Foute vrienden
Je moeder heeft je er waarschijnlijk ook voor gewaarschuwd, maar er bestaan ook foute vrienden. En vrienden beïnvloeden elkaar sterker dan eerder werd gedacht. Zo werd vastgesteld dat als iemand zwaarlijvig werd, zijn of haar vrienden een 57% grotere kans hadden om ook dik te worden. En de omgang met rokers verleidde niet-rokers om ook te gaan paffen, terwijl iemand die gelukkige mensen om zich heen heeft zelf ook een grotere kans heeft gelukkig te zijn.

Vind de juiste vrienden
Dus is het belangrijk om vrienden te vinden. Faceboek etc. lijken het gemakkelijker te maken, maar gemiddeld hebben mensen maar 5 echte vrienden, hoeveel online vrienden er ook zijn. Hier wat tips van Tim Sanders, auteur.

1. Ga uit van je huidige situatie. Knoop de eerstkomende weken minstens twee gesprekjes aan met mensen die je daar nog niet kent.
2. Luister meer dan je praat en toon oprechte belangstelling.
3. Praat over liefhebberijen; daar kun je eerder contact over maken.
4. Bied hulp aan, vooral als anderen er om vragen.
5. Neem gevoelens van anderen serieus.
6. Houd contact en laat het niet verwateren.
7. Klaag met mate.

Bron: Geheimen van mensen die nooit ziek zijn – Gene Stone

Of beantwoord de vraag van dr. Phil. Hoe leuk ben jij om mee om te gaan? Want volgens mij moet je een goede vriend zijn voordat je andere kunt vinden. Wat denk jij?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.