Fijne Pinksterdag

Inspiration-Quotes-Graphics-127-680x418

Wat betekent Pinksteren

De meeste Nederlanders kennen de betekenis van de Christelijke feestdagen niet meer. Aan Kerstmis (cadeaus) en Pasen (eieren zoeken) hebben we een andere invulling aan gegeven, maar voor Hemelvaart en Pinksteren wordt niets speciaals gedaan. Dus komt er ook de vraag of we deze dagen nog wel als nationale vrije dagen moeten houden. Want 2e Paasdag en 2e Pinksterdag zijn ooit een keer ingevoerd en als er geen betekenis meer aan gegeven wordt, dan kan het net zo goed worden ingeruild tegen een andere vrije dag. De uitdrukking “als Pasen en Pinksteren op een dag vallen” betekent dat iets nooit zal gebeuren. Maar traditie ach, dat kan veranderen. We hebben er geen moeite mee als Koninginnedag Koningsdag wordt en op een andere dag gevierd wordt. Dus dat kan hierbij ook. Maar voor wie het wel weten wil, ik vond een hele korte animatie over de betekenis van Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Klik dan hier.

Pinksteren staat voor inspiratie, begeesterd worden. Ik denk dat we allemaal wel wat meer inspiratie kunnen gebruiken.

Ik wens je een mooie en geïnspireerde dag toe.

Author: tineke visscher

3 thoughts on “Fijne Pinksterdag

    1. Ja, dat is inderdaad een mogelijkheid. Maar dat stuit nog op verzet. Het lijkt me ook dat je voor een nationale feestdag een dag moet kiezen waar de meerderheid iets mee heeft.

      1. Absoluut Tineke. De tweede Pinksterdag en twee Pasen laten staan. Het Zijn ook Christelijke feestdagen. Is voor iedereen. Een fijne middag en week. Groet Patricia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.