Tussenstand moestuintjes

De tuin is de apotheek van de arme mens. – Duits spreekwoord

Het enthousiaste begin
De moestuin actie van de supermarkt werd warm ontvangen. En iedereen is enthousiast aan de slag gegaan met het zaaien van de handige velletjes in de bijgeleverde kweekpotjes. Maar dat enthousiasme is een beetje aan het tanen, hoor ik om me heen. Een beetje gemopper over dat het beter doordacht had moeten worden. Ik denk omdat het toch tegenviel wat je er zelf aan moet doen. Ondanks dat er op het internet veel tips en aanwijzingen te vinden zijn is het toch niet iedereen gelukt.
Ik heb het verpoten en verpotten ook niet helemaal volgens de regels van de kunst gedaan, maar toch ben ik blij met het resultaat.

Halverwege
Ik zeg er wel bij dat ik sommige plantjes niet had (geen wortel, radijs) en dat sommige niet opgekomen zijn (spinazie en andijvie). Maar van de rest heb ik heel veel. De prei is zo goed opgekomen dat ik het voor het grootste deel dichtbij elkaar in een plantenbak op het balkon heb uitgepoot. Binnenkort kan ik miniprei eten.
Ik heb de broccoli en de rest van de prei in mijn m2 moestuin gezet, maar daar komt minder zon. Dus die zijn wat kleiner gebleven. De lente-uitjes doen hun best, de aubergine en paprika is heel groot aan het worden. De kruiden en bosaardbei doen hun best. Verder weet ik niet meer wat ik nog meer had. Ik heb ook al een aantal plantjes weggegeven. Als er nog iemand in de omgeving van Den Haag ruimte heeft voor paprika’s, aubergine of broccoli dan kun je ze zo ophalen.

Als ik kan oogsten, laat ik de foto’s ook zien.001

003

004

005

006

Is het jou ook gelukt om je eigen groente te kweken?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.