Stress maakt ziek

We must have a pie. Stress cannot exist in the presence of a pie. ― David Mamet, Boston Marriage

(We moeten taart hebben. Stress gaat niet samen met de aanwezigheid van een taart.)

Ik heb pas twee taarten gemaakt en ik vond ze wel gelukt. Zo zelfs dat ik er een foto van heb gemaakt. Kijk goed en ontdoe je van de stress die je voelt.

Chocoladetaart met aardbeien
Chocoladetaart met aardbeien

Stress maakt ziek
Het boek voor vandaag “De healing code” van Alexander Loyd ligt wat taalgebruik ergens tussen een Amerikaanse tv-dominee en the Secret. Het is begonnen met de zoektocht van de schrijver en zijn vrouw naar genezing voor haar depressies. Ze hebben van alles al geprobeerd, maar niets met een blijvend resultaat. Totdat hij via een visioen de blauwdruk krijgt voor de healing codes. Hij probeert het eenmaal thuis meteen uit en het werkt meteen en de klachten bij zijn vrouw zijn ook nooit meer terug gekomen. Dan gaat hij na of dit ook voor anderen kan werken en laat de methode testen. Het antwoord is natuurlijk ja, want anders had hij dit boek niet geschreven. In het boek staan getuigenissen van mensen bij wie het goed heeft gewerkt. En natuurlijk ook waarschuwingen dat dit niet in plaats van je reguliere behandeling bedoeld is.

De ziekte wordt niet behandeld
Door de codes toe te passen wordt geen enkele ziekte behandeld. En toch worden mensen beter. Hoe dat kan? Als de ideale omstandigheden worden gecreëerd is het lichaam heel goed in staat zichzelf te genezen, blijkt uit de informatie. En die ideale omstandigheden worden wel met de healing codes geschapen. De stress, die in het lichaam is opgestapeld wordt geneutraliseerd. En onder stress verstaan ze hier niet alleen de externe druk, die door de maatschappij, het werk of een probleem worden opgelegd, maar ook de interne druk, die je door je eigen overtuigingen en onjuiste conclusies over jezelf hebt opgelegd.

Waarom is stress schadelijk?
De reden voor gezondheidsproblemen is volgens dit boek voor 95% veroorzaakt door stress. De feiten die daar voor aangevoerd worden zijn dat als wij ons lichaam onder druk zetten, het vecht-of-vlucht-mechanisme zo goed werkt dat alle niet noodzakelijke functies worden genegeerd om je leven te redden. Stel je voor dat je moet vluchten voor een leeuw, dan is het even niet zo belangrijk dat je voedsel wordt verteerd, je nieren het bloed goed zuiveren enz. Dan moet alle aandacht worden gericht op het aanmaken van adrenaline, gaat je hartslag en bloeddruk omhoog om je optimaal in staat te stellen heel snel weg te komen. Daarna vindt dan een ontlading plaats en kan er weer energie naar die andere lichaamsprocessen. En daar zit nu het probleem, wij leven nu in een tijd dat we bijna niet meer tot ontlading en ontspanning komen. De druk waaronder we bijna bezwijken komt niet van buiten, maar veel meer van binnen.

Dan komen we weer bij herinneringen en wat we daar zelf voor conclusies uit hebben getrokken. Maar het goede nieuws is dat deze schrijvers ook niet geloven dat erover praten dat kan verhelpen. Volgende keer vertel ik je hoe dan wel.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.