Geen oogst, helaas

plant een zoen

Het vervolg van de moestuintjes
Het zag er allemaal veelbelovend uit in het voorjaar toen ik met de moestuintjes aan de slag ging. Maar toch is het niet tot een geweldige oogst gekomen.
Wat ging er mis vraag je je dan misschien af. Ik weet het niet precies. Maar ik draaide me om en de mieren, rupsen en slakken deden zich aan verschillende plantjes te goed. Sommigen stopten gewoon met groeien en alsof dat nog niet genoeg was kwamen er hele warme periodes voorbij gevolgd door kletsnatte. Dat alles was te veel verstoring voor een normale groei. De broccoli groeide uit zijn voegen en had ineens prachtige gele bloemen, de tomatenplanten werden heel groot en kregen ook gele bloemen, maar helaas geen tomaten en de bonen kwamen of niet op of werden meteen door de rupsen opgegeten. Alleen de bosaardbei gaf hele kleine vruchtjes, terwijl die dat eigenlijk pas volgend jaar zou moeten doen. Geen paprika of aubergine heeft zich durven te vertonen. 001

Ik kwam er ook achter dat de tuinbak op wielen door het worteldoek waarschijnlijk veel te veel water vasthoudt, waardoor alles in een heel traag tempo groeide.
Al met al een slecht moestuinjaar voor mij. Ik denk er hard over om volgend jaar toch maar weer een stukje grond van de gemeente te huren en gewoon weer in de volle grond te tuinieren. Ik ben wel blij dat er niets vanaf hing. Ik kon gewoon in de supermarkt mijn groente blijven kopen en heb er niets minder om gegeten. Maar het plezier van oogsten heb ik nu niet mogen ervaren. Volgend jaar beter.

Wat heb jij kunnen oogsten?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.