Breken met de gewoonte om jezelf te zijn

jezelf zijn

Jezelf zijn
Jezelf zijn vinden we vaak belangrijk. De meeste mensen willen niet zo graag veranderen en als iemand al iets oppert, doen ze het vaak af met zo ben ik nu eenmaal. Het afgelopen weekend bracht ik door met mijn schoonfamilie en dan zie ik heel goed de ingesleten patronen van wie goed met wie kan opschieten, maar ook waar dat niet zo is. Allemaal mensen, die hun best doen om het beste te maken van wie ze zijn en wat ze willen. Net als wij allemaal. Toch levert hun manier van doen niet altijd het resultaat op dat ze graag willen en daar zijn ze dan toch weer verbaasd over. Dat herinnerde me aan een uitspraak van dr. Joe Dispenza. En die uitspraak is: Je persoonlijkheid creëert je persoonlijke realiteit. Als de realiteit je niet bevalt, moet je je persoonlijkheid veranderen. Want als jij hetzelfde blijft en hetzelfde blijft doen kun je geen andere uitkomst verwachten. De neurowetenschap vertelt ons dat we heel goed nieuwe patronen en verbindingen in ons brein kunnen maken en daarmee nieuwe dingen kunnen leren en creëren. Toch doen heel veel mensen dat niet en daarmee laten ze een hele grote kans liggen. Kijk hier hoe dr. Joe Dispenza dat uitlegt.

Overstijg jezelf
Dat wat wij jezelf zijn noemen is vaak ons kleine ik, gedomineerd door het ego. Als je hier vaker leest, weet je dat wij allemaal een ego hebben. Maar dat ego is niet het beste van ons. Het is het meest krampachtige, bange deel van onszelf, met allerlei verdedigingstrucs tegen verandering en vernieuwing.
Maar ja, waarom zou je dr. Joe Dispenza dan wel geloven? Natuurlijk heeft hij neuro wetenschap gestudeerd. Maar, en dat vond ik veel opmerkelijker, hij heeft zijn eigen wervelkolom genezen na een auto-ongeluk. Hij deed dat door van een operatie af te zien en zich door meditatie en yoga te richten op het gezond worden van zijn wervels. Je kunt er hier meer over lezen. In zijn laatste boek, Overstijg jezelf, maakt hij die technieken inzichtelijk voor zijn lezers. Dat boek ga ik binnenkort lezen en natuurlijk uitproberen. Maar ik ben nu nog bezig met de healing code en kan niet alles tegelijk. Maar als jij alvast wilt beginnen en er iets over wilt zeggen ben je welkom.
Er zijn veel filmpjes van hem via Youtube te zien. Ik vond zijn Ted talk met de animaties van het brein ook wel verhelderend.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.