10% hersencapaciteit is maar in gebruik?

You-Have-Brains-dr-deus
Je hebt een brein in je hoofd en voeten in je schoenen. Je kunt jezelf in elke richting sturen die je verkiest

Een nieuwe mythe, maar 10% van onze hersencapaciteit wordt gebruikt
De vorige keer vertelde ik over dr. Joe Dispenza, die zich afvroeg waarom wij niet meer onze vermogens om te leren en te veranderen gebruiken. We kunnen met onze hersenen veel meer dan waar we gebruik van maken. De hersenen zijn ongelooflijk flexibel en kunnen steeds weer nieuwe verbindingen maken. Door gewoontes maken we ook in ons brein steeds weer gebruik van dezelfde route. Dat hoeft helemaal niet. We hebben veel meer mogelijkheden. Deze keer laat ik daar Bruce Lipton over aan het woord. Ook van hem kun je heel veel vinden op het internet, zelfs de hele documentaire over de biologie van geloof. Dat lijkt me heel interessant, maar ik heb het nog niet gekeken. Komt binnenkort. Deze keer een kort stukje over de mythe dat we alleen maar 10% van ons brein gebruiken. Want het is echt een mythe. We hebben toegang tot 100% van ons brein. Maar dan moeten we wel leren om beide hersenhelften te gebruiken.

Waar komt de mythe vandaan?
Soms hoor je een uitspraak en die geloof je en dan wordt dit een feit. Zo is het met mij ook vergaan met deze uitspraak. Ergens heb ik dit gehoord of gelezen en voor waar aangenomen. Maar volgens dr. Bruce Lipton is dat helemaal niet waar. Uit onderzoek is gebleken dat wij in ons brein maar 10% neuronen hebben en 90% ondersteunende Glial cellen. Gedacht werd dat alleen de neuronen belangrijk waren voor de activiteit van de hersenen. Maar recent is gebleken dat ook de Glial cellen een belangrijke bijdrage leveren aan het maken van verbindingen. Dr. Lipton kan het zelf beter uitleggen. Maar de kern is dat wij 100% van ons brein ter beschikking hebben. Dan is er nog wel het obstakel dat de meeste mensen alleen de linker hersenhelft gebruiken. Dat is onze logische, analytische kant. De helft die denkt in delen en niet zo het geheel overziet. Hoe meer we gebruik maken van beide hersenhelften, hoe makkelijker we kunnen leren.
Maar we worden er ook rustiger van als we beide hersenhelften met elkaar laten samenwerken.

Hoe zorg je er dan voor dat je van beide hersenhelften gebruik maakt?
Het eenvoudigst is om je armen of benen te kruisen. Ja, echt. Als je gestresst ben, is het even kruisen van de armen een goede manier om rustiger te worden. En gek genoeg doen veel mensen dat al automatisch. Maar je kunt natuurlijk ook gericht gaan bewegen en dan veel kruislingse bewegingen toepassen. Ik zou er zelf nog meditatie en een creatieve activiteit aan toevoegen. Vooral om los te komen uit de veelheid van informatie en prikkels, die steeds een beroep doen op je linker hersenhelft. Maar neem eerst even 10 minuten de tijd om het filmpje te bekijken.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.