Magie gebruiken om door muren te lopen

Het ogenblik om je te ontspannen, is wanneer je er geen tijd voor hebt. – Thomas Harris

In een staat van magie
In het boek F**k it worden meer handvatten gegeven om door de muren van je gevangenis heen te breken. En daar vond ik magie. Dat had ik niet in dit boek verwacht. Maar “dankzij magie hoef je niet langer te ploeteren om door de muren van de gevangenis heen te breken. Je loopt er eenvoudig doorheen. Ja, als je de F**k-it-staat hebt bereikt gebeurt er iets wonderlijks. Je ontsnapt zonder moeite uit de gevangenis waar je in opgesloten zat. … Door met de eigenschappen en technieken van F**k it te werken zul je ontdekken dat je naar die staat terug kunt keren op het moment dat jij dat wilt – met een knip van je vingers en het uitspreken van de woorden F**k it.”

Je kunt dan het beste eerst een quiz doen. Die vind je hier.

Stel je open voor de magie van ontspannen.
Sta open voor de magie. Dat alleen al maakt dat er magische dingen kunnen gebeuren. In onze gevangenis hebben we ons voor een heleboel dingen afgesloten en nu is het tijd om onszelf weer open te stellen. Open voor nieuwe en onbekende gebeurtenissen, voor de dingen buiten ons kader, wat we nog niet eerder hebben gezien of gedaan.
En daarvoor moet je leren te ontspannen. “Als we de kunst om te relaxen en onze spanningen om te buigen in ontspanning combineren met het F**k it zeggen tegen de belangrijkste stressoorzaken in ons leven, hanteren we een winnende formule.” In het boek worden er een aantal aanwijzingen gegeven van Tai Chi, tot dankbaarheid, tot ademen enz.

Wat zou jou helpen meer te ontspannen?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.