Gezondheidsgeheim

afwas
Nog nooit is een echtgenoot geschoten terwijl hij de afwas deed.

Gezondheidsgeheim

Vandaag geen gezondheidsgeheim uit het boekje dat ik tot nu toe heb geraadpleegd. De reden: ik vond de eerstvolgende twee geheimen zo vreemd dat ik ze hier niet wil herhalen. Als jij denkt dat waterstofperoxide en gewichtheffen, hoewel ik dat laatste in matige vorm nog wel wat vind, voor jou wel een uitkomst kunnen zijn, lees er dan alles over in het boek “25 geheimen van mensen die nooit ziek zijn”.

Afwassen heeft gezondheidsvoordelen
Het gezondheidsgeheim van vandaag kreeg ik via theoptimistdaily en daarin staat dat afwassen, tenminste als je het aandachtig doet, heel goed voor je is. Het artikel komt van medical news today, daarin kun je precies lezen waarom het goed voor je is. Ik geef een korte samenvatting.

Volgens een nieuw onderzoek kan afwassen je mentaal welzijn een oppepper geven. Maar dan gaat het wel om heel aandachtig, mindful, bezig te zijn. Dus richt je op de geur van de zeep, het gevoel van de borden, de warmte van het water en dan kan je in een positieve staat terecht komen. Daarmee reduceer je angst en stress. Plus je slaapt er beter door en je vermindert het risico op depressie. Door je helemaal in het huidige moment te begeven stopt het gepieker over het verleden of de toekomst. Het mentale geratel wordt even stil.

Nu is er recent ook een onderzoeksresultaat bekend geworden dat mensen die mindfulness beoefenen minder goed in staat zijn de werkelijkheid te herkennen. Dat lijkt me een vreemde uitslag want als je meer aandacht hebt bij wat je doet, kun je je het meestal beter herinneren. Dus misschien is dat onderzoek ook voor herhaling vatbaar.
Maar ik noem het zodat je weet wat het mogelijke nadeel is. Verder is er geen enkele reden om het niet eens te proberen. Ik twijfel zelf nog omdat de vaatwasser wel heel gemakkelijk is. Maar ik kan natuurlijk gewoon met meer aandacht in- en uitruimen.

Wat kun jij met meer aandacht doen, zodat je minder stress ervaart?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.