Beste boek

Geen twee mensen lezen ooit hetzelfde boek.
Geen twee mensen lezen ooit hetzelfde boek.

 

Mijn boek van 2015

Uit de december reflections is een van de thema’s het beste boek van 2015. Maar dat vind ik te ingewikkeld. Een boek kan je bijna niet met een ander vergelijken. Je kunt hooguit zeggen of het boek je heeft ontroerd, ergens over heeft laten nadenken of je een waardevol inzicht heeft gegeven. Want dit jaar heb ik bijvoorbeeld “Stadium IV” gelezen, boek van de maand van het Dwdd panel, en ik vond het mooi geschreven maar was er toch niet zo lyrisch over als het panel. Dat zegt natuurlijk niets over het boek, maar meer over mij.

 

Goed maar wat is dan wel mijn boek van 2015? Dat is een boek wat me dit jaar heeft geholpen bij wat ik aan het doen  was. Om een verandering door te voeren en energie terug te winnen. Waar ik daarbij het meeste had was het boek “de kracht van Ja”. Het boek dat ik al eerder heb besproken en zelfs wilde weggeven. Iemand reageerde toen dat ik hem toch maar zelf moest houden. En nu was het zo maar tijd om dit boek weer te pakken en het nu echt in de praktijk te brengen. Door me iedere dag te richten op het nieuwe in die dag, dat die dag nog nooit gebeurd was en ik ook niet wist wat er ging gebeuren en dat alles ging verwelkomen, heeft heel erg geholpen bij het terugvinden van energie. Ook al ben ik er nog niet, ik heb wel geleerd dat ik heel veel energie verloor door verzet. Het plannen en controleren heeft nl. ook als bijwerking dat als het dan niet gaat hoe je het bedacht hebt dat je je met alle macht gaat richten op het toch voor elkaar krijgen. Het is heel erg tegen de stroom inroeien. Je komt nauwelijks vooruit en verliest heel veel kracht. Om dat om te draaien naar ik verwelkom deze dag en ik zie wel wat er gebeurt, is wel lastig. Maar herhaling heeft in dit geval wel vruchten afgeworpen. Ik kan het nu iedereen aanraden. Maar ja, dat is meestal achteraf als je merkt dat het wat oplevert.

 Welk boek is jouw boek van 2015?

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.