De tering naar de nering zetten

Wees niet te angstvallig met je daden.
Heel het leven is een experiment. – Ralph Waldo Emerson  

 

Niet meer uitgeven dan je ontvangt

De eerste uitdaging was een van financiële aard. Het vaste inkomen stopte en de klanten van mijn partner heb ik bij iemand anders ondergebracht. Bleef er als inkomen alleen nog wat ik zelf verdiende en wat (nou eigenlijk een heleboel) openstaande facturen. Net als toen ik stopte met mijn fulltime baan, heb ik de lasten en uitgaven op een rijtje gezet. Als je niets als vaststaand beschouwd, kun je best zonder veel redelijk vanzelfsprekende dingen. Dus abonnementen opgezegd, kijken of de telefoon goedkoper kan, andere vaste lasten bekeken zoals verzekeringen enz. En daarnaast heel zuinig doen, want ik weet niet hoeveel ik precies ga ontvangen. Want heel vreemd lijkt de geldstroom totaal gestagneerd. Mensen, die beloofden te betalen, lieten niets meer van zich horen. Het geld dat ik zelf had verdiend werd om onduidelijke reden niet naar mij overgemaakt. In eerste instantie raakte ik ervan in paniek. Ik kon niet meer slapen. Nu was dit toch al geen emotioneel stabiele periode, maar tegen die geldzorgen leek ik niet op te kunnen. Totdat ik me realiseerde dat het niet hielp. Mijn zorgen over geldgebrek maakten het alleen maar erger. Terwijl ik nog steeds alles had. Ik kon mijn rekeningen nog betalen, had nog voldoende te eten en te drinken. Dus er was nog geen probleem. Maar ja, zegt dan een heel luid stemmetje, dat komt snel genoeg. Om me daar tegen te weren werd mijn affirmatie “Het geld is er als ik het nodig heb.” Daar houd ik me nog steeds aan en tot nu toe is dat ook waar.

Inkomen genereren

De andere kant is dat ik meer kan gaan verdienen. Dat hoop ik tenminste. Ik ben aan het solliciteren, blijf ondertussen doen wat ik het afgelopen jaar heb gedaan en bedenk wat ik voor mezelf kan gaan ontwikkelen. Ik weet nog niet of ik dit blog advertentievrij kan blijven aanbieden. Tot nu toe betaalde ik het jaarbedrag voor dit blog zelf, net als alle boeken die ik ervoor las en bood ik je dat gratis aan. Misschien ga ik nu toch wel advertenties toelaten om zo de kosten te compenseren. Want helaas kun je niet weggeven wat je niet hebt. Dus als je hier binnenkort veranderingen ziet optreden, dan weet je waardoor.

Uiteindelijk komt alles goed. Als het niet goed is, dan is het nog niet het einde.(Uit de film The best exotic Marigold Hotel)

 

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.