Waarom lopen als je kunt vliegen

a-crack

 

Alles komt precies op de juiste tijd. Tenminste dat denk ik nu. Bij een van mijn opruimrondes kwam ik een Happinez tegen uit 2012. Dat tijdschrift heb ik gelezen, want sommige artikelen kon ik me herinneren. Alleen  het interview met Isha Judd heb ik echt toen niet gelezen. Of het sprak me niet aan. Maar meestal herinner ik het me wel. Zij heeft een boek geschreven met de titel “Waarom lopen als je kunt vliegen.” Dat heb ik niet gelezen, maar ik heb inmiddels wel de youtube filmpjes bekeken. Zij laat een fris geluid horen, maar je moet je er wel even in verdiepen, anders kun je beledigd worden door wat ze zegt. Dus als je nog niets gelezen hebt van bijv. Eckhart Tolle, Deepak Chopra  of haar eigen boek, dan kan het wat kort door de bocht overkomen. Maar dat geeft niet. Haar belangrijkste boodschap is dat alles Liefde is. Volgens de Happinez “Liefde voelt als thuiskomen, want liefde is onze ware aard”.

Toen mijn partner ziek was en kort na zijn overlijden kon ik liefde overal zien. Bijna of het een vaste vorm had aangenomen. Maar daarna leek het weg. Er was zoveel dat op me afkwam dat ik vanzelf doorschoot in de andere sterke emotie angst. Daarom was het ook zo zwaar. Maar volgens Isha Judd moeten we van al het drama genieten, ‘want we hebben het zelf gecreëerd.’ Dat kan ik nu weer zien. Niet dat het me altijd al lukt om helemaal zen te zijn zoals zij laat zien. Maar het verkrampte dat leer ik nu weer loslaten. Al is het nog steeds onzeker waar alles toe leidt, ergens weet ik het komt wel goed.

Je kunt het zelf bekijken door op de onderstaande link te klikken.

Isha Judd

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.