Achtergrondprogramma’s

moe-zijn

 

Vorige keer schreef ik over hoe je een verandering tot stand kunt brengen in een ogenschijnlijk vastzittende situatie door je naar binnen te keren. Het maakt dan niet zo veel uit op welke manier en of je er een bepaald ondersteunende boodschap bij gebruikt. Hoofdzaak is dat je niet meer het slachtoffer wilt zijn, geen andere mensen de schuld wilt geven, je oordelen over hoe iets zou moeten zijn en wat niet zou moeten aan de kant schuiven en kijken of je helemaal nieuw naar de situatie kunt kijken. Want meestal reageren wij vanuit ervaringen uit het verleden. En zoals een bankiersreclame zegt: resultaten uit het verleden geven geen garanties in de toekomst. Maar wij zijn net als computers behept met een heleboel achtergrondprogramma’s, waarvan we ons helemaal niet bewust zijn, maar die ons wel vertragen. Eigenlijk zou je iedereen los moeten zien van het oordeel dat je ooit een keer geveld hebt. Want door jouw achtergrondprogramma zet je zelf de deur dicht naar onverwachte en nieuwe mogelijkheden.

Toen ik zelf zo vast zat (en nog steeds een beetje) kwam ik op het internet het verhaal tegen van dr. Hew Len. Deze arts geneest psychiatrische patiënten zonder ze te zien of met wat dan ook te behandelen. Hij zoekt de klachten bij zichzelf en geneest ze bij zichzelf. Daardoor worden de patiënten ook beter. Dit is heel in het kort weergegeven wat je uitgebreider kunt vinden als je zijn naam opzoekt. Hij vraagt zich zelf steeds af wat er voor onbewust programma nog in hem actief is, waardoor dit zich in zijn leven voordoet. Hij hoeft niet te weten wat het is, maar neemt er wel 100% verantwoordelijkheid voor en volgt de stappen van het ho ‘o pono pono ritueel om zich van dit achtergrondprogramma te bevrijden.

Hieronder heb ik een meditatie opgenomen, inner child meditation. Want zegt hij, je relatie met jouw innerlijke kind is de belangrijkste relatie die je hebt. Als je goed voor het kind zorgt, gaat hij je helpen met klusjes. Maar als je dat niet doet, dan probeert hij je tegen te houden. Probeer het eens als het je wat lijkt en kijk wat er bij jou verandert.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.