Je gelooft vooral jezelf

Mensen geloven wat ze graag willen geloven – Caesar

Ik ben nog steeds op weg naar beter al lijkt het er soms niet op. Ik begon deze zoektocht met te ontdekken wat ik zelf kon doen om de fysieke klachten te verbeteren. Dat zocht ik eerst vooral in voeding en suplementen. Soms merkte ik verbetering, maar daarna kwamen de klachten weer terug. Daarna kwam ik op emoties en hoe die het lichaam vast kunnen zetten. Het accent verschoof naar jezelf goed leren kennen en begrijpen wat de klachten je willen zeggen. Vorig jaar volgde ik daarom een cursus bij dr. Dahlke. Dat bood veel inzicht, maar veranderde nog niets aan de fysieke klachten. Daarnaast ben ik bezig gedachten te veranderen en anders naar de situatie en mezelf te kijken.

Ik heb het afgelopen halfjaar in een versneld tempo moeten leren en daardoor begint er nu iets te verschuiven. Ik heb geleerd dat je gedachten veranderen niet op het niveau van het ego denken kan plaatsvinden. Want het ego heeft zoveel verdediging ingebouwd dat het echt niet iets gaat geloven wat ook maar een beetje bedreigend kan zijn. Daarom zie je mensen vaak zo fel reageren op een willekeurige stelling, die niet in hun denken past. Ze vallen degene die het geschreven heeft zo aan dat ik vaak verbaasd ben als ik lees wat de commotie heeft veroorzaakt. Maar ook als ik opper dat je negatief denken of jouw situatie kunt veranderen krijg ik vaak een heleboel redenen te horen waarom dat niet kan. Prima, als het je gelukkig maakt, blijf dan bij wat je kent. Maar als je toch ergens een idee hebt dat het iets anders kan, word nieuwsgierig, ga op onderzoek uit en wie weet wat je ontdekt. Is het gemakkelijk? Nee, niet altijd. Is het de moeite waard? Voor mij wel. Maar geloof mij maar niet.

Author: tineke visscher

3 thoughts on “Je gelooft vooral jezelf

    1. Ja het begint bij zelfkennis. In zijn boek “de zin van ziekzijn” begint hij ook met dat het een noodzakelijk, maar niet gemakkelijk boek is. Maar als je het gaat herkennen kan je er veel aan hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.