Waarde

zelfwaarde

Vorige week was ik een paar dagen bij een marketing event. Ik heb niet zo veel met verkopen en aanprijzen, maar ik besefte dat ik dat kan veranderen en daardoor misschien wel beter mijn aanbod kan aanbieden. De insteek van het event was hoe je heel veel kon verdienen. Dus wat dat betreft zat ik misschien niet helemaal goed. Het belangrijkste wat ik heb meegenomen, dat het vooral gaat over het aanbieden van waarde. Daaruit volgt natuurlijk dat het heel belangrijk is om je eigen waarde te kennen. Niet je mindere waarde, maar je meerwaarde.

Het was verrassend te merken dat er veel mensen op weg zijn naar een betere match tussen hun aanbod en de vraag in de markt. Ik heb de conclusie getrokken dat je niet hoeft te doen wat iedereen doet, maar vooral je eigen pad moet volgen. Iedereen heeft wel een talent en een uniek aanbod. Ik hoorde iemand vertellen, die de ziekte van Lyme heeft, dat ze haar plannen heeft bedacht toen ze niet anders kon dan naar het plafond staren. En dat heeft mij weer geïnspireerd om verder te gaan met de plannen die ik al had, maar steeds maar niet echt ging uitvoeren. Mijn goede voornemen is om het plan in kleine stukjes te hakken en iedere dag iets te doen. Niet in een keer een groots en meeslepend leven. Nee, want dat verlamt me steeds. De eisen die ik dan aan mezelf stel, geen idee waarom, maar het gebeurt en dan gebeurt er verder niets.

Dus ook nu wacht ik niet tot 1 januari of een andere datum, nee gewoon morgen. En dan vraag je misschien waarom niet vandaag? Nou, omdat ik een afspraak had gemaakt, een paar boodschappen moest doen en dit blog ging schrijven. Ik heb al wel weer een paar dingen uitgezocht. En straks maak ik nog wel een lijst van acties die ik op de korte termijn kan uitvoeren. Wordt vervolgd.

Wat inspireert jou genoeg om in actie te komen?

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.