Anders leren denken

ik-denk-me-blij

 

De tijd is bijna gekomen om dit blog een andere richting op te laten gaan. Toen ik begon wilde ik vooral de inzichten delen die ik op mijn weg naar beter ben tegengekomen. In die tijd was ik vooral met mezelf bezig en wat ik nog te leren en te ontdekken had. Nu voel ik me een beetje als een monnik, die na heel veel tijd in isolement op een berg, gaat afdalen en mensen wil helpen met wat hij heeft geleerd. Ik weet nog niet precies hoe maar het heeft absoluut te maken met anders denken, controle en angst loslaten en het leven leiden waarvoor je bedoeld bent. Ik heb het zelf lang uitgesteld, want steeds kon ik zeggen, ik ben nog niet helemaal beter en wie zit er te wachten op een ongenezen genezer. In mijn ogen zijn die er al genoeg. Totdat ik pas ontdekte dat als je jouw verhaal met anderen deelt, dat anderen toch weer verder kan helpen.

Tot nog toe heb ik veel andere mensen op dit blog aan het woord gelaten. Nu wordt het tijd om mijn eigen inzichten te delen.Ik heb voor mezelf 1 januari als begindatum gekozen. Helemaal niet verrassend, want dit jaar is nogal ingewikkeld geweest. Ik denk dat ik nu genoeg doorgeworsteld heb, om het nieuwe jaar anders te beginnen. Terwijl ik dit schrijf zijn er nog genoeg zaken niet opgelost.Maar aandacht geven aan zorgen en problemen maakt dat die groter worden. Ik leer mezelf ontspannen in de situatie zoals die nu is.Ik kan het misschien nu niet veranderen, ik hoef het ook niet met mijn gedachten vast te zetten.

Iedereen die dit weekend Sinterklaas viert, wens ik veel plezier. Zelf ga ik me nu buigen over een surprise en een gedicht. Het cadeau heb ik binnen en ik heb een idee over wat ik kan gebruiken. Het ligt aan hoeveel zin en tijd ik erin wil steken of het leuk wordt. Dat is nog even afwachten.

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.