Superhelden-cape

superheld

Op Happinez daily zag ik een Ted-talk van Glennon Melton over de lessen uit het psychiatrisch ziekenhuis. Eigenlijk gaat haar talk erover hoe je kwetsbaar volledig kunt deelnemen aan het leven. Zij heeft geworsteld met verschillende verslavingen. Verslaafden staan bekend als leugenachtige ongevoelige mensen. Maar zo zijn zij niet begonnen. Zij ook niet. Zij is begonnen als een waarheid vertellende supergevoelige ziel, die ontdekt dat mensen niet op de waarheid zitten te wachten. Daarom trekt ze een superheld cape aan. Die cape kan allerlei vormen hebben, zoals doen alsof, perfectie of verslavingen. Die cape beschermt ons, maar schermt ons ook af van anderen. Na al haar ontdekkingen pleit ze nu voor het laten zien wie je echt bent. Hoe imperfect ook, het maakt ons menselijk en daardoor kunnen we ons met anderen verbinden. Doe de cape af, houd je niet groot en doe niet alsof je in controle bent; het levert je niets op. Of in ieder geval niet op de lange termijn.

Kun jij verder zonder je superheld cape?

 

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.