Verwachtingen

De mensen  moeten met hun verwachtingen doen wat zij doen met tamme vogels; kortwieken opdat zij niet over de schutting vliegen. Lord Halifax

De afgelopen week zag ik een paar keer een programma over het zelf bouwen van een huis met een minimaal budget. In het bouwtraject geeft architect Piers sugessties hoe goedkopere en interessante materialen kunnen worden toegepast om het helemaal hun huis te maken. Het heeft niet allemaal creme of wit om rekening te houden met een eventuele verkoop of omdat dat goedkoop is. Terwijl ik er naar keek realiseerde ik me dat we ons allemaal laten leiden  door wat we kennen en verwachten. En ook wat we denken  dat anderen van ons verwachten. En dat hoeft niet. Het kan ook anders. Het loont om met meer durf en eigenheid de keuzes te maken die over jouw leven gaan. Ik heb bedacht dat ik weer een interessant leven wil leiden, niet precies zoals het was, niet alleen om genoeg te verdienen, maar wat echt voldoening geeft. Ik weet nog niet hoe of wat. Het afgelopen jaar heeft me geleerd dat zulke gedachten hun eigen weg vinden. Dus ik ben nu nieuwsgierig wat zich  gaan ontvouwen.

Welke verwachtingen of voornemens heb jij  voor het komend jaar?

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.