Waarom op zoek gaan bij ziekte

loesje-lichaam

Waarom zou je op zoek gaan naar alternatieven als je een ziekte hebt? Dan moet er iets ontbreken of niet opgelost kunnen worden in het reguliere traject. Voor de meeste mensen voldoet het aanbod prima. Als ze ziek zijn, gaan ze naar de dokter met de vraag “maak mij beter”. En in de meeste gevallen kan er dan een passende behandeling worden gevonden. Want er is door medicatie en ingrepen heel veel mogelijk.

Toch is er een groeiende groep mensen die niet tevreden is met dit aanbod en rond kijkt in het alternatieve circuit. En daar is een zeer breed aanbod van behandelingen te vinden. Uit dat aanbod kies je dan datgene wat je aanspreekt en opnieuw hebben veel mensen hier baat bij. Maar vaak is hier ook nog de vraag “maak mij beter”.

Slechts heel weinig mensen willen uit de slachtofferrol stappen en verantwoording nemen voor de ziekte. En nee, het is niet je schuld. Die mensen beseffen dat met alles wat zij zijn, hoe ze denken, hoe ze met hun emoties omgaan, hoe ze in relaties zijn, hoe ze over zichzelf denken, dat dat hele pakket ervoor heeft gezorgd dat er iets is vast komen te zitten. En dat zijzelf daar verandering in kunnen maken. Dat wil niet zeggen dat zij geen gebruik maken van medicatie of andere behandelingen, maar daarnaast willen zij zich op meerdere niveaus helen. Want een ziekte toont zich in het lichaam, maar is op andere niveaus ontstaan. Genezing van het lichaam wordt door het reguliere aanbod wel mogelijk, maar na verloop van tijd komt er weer iets bij. Dat hoort bij ouder worden wordt vaak gedacht. Maar is dat wel zo?

Wat denk jij? Wil jij jezelf laten beter maken of jezelf leren kennen en ontdekken wat het echte probleem is?

 

 

 

 

 

 

Author: tineke visscher

2 thoughts on “Waarom op zoek gaan bij ziekte

  1. Het is niet altijd, naar mijn visie, dat mensen in de slachtoffer rol stappen, het is vaak dat de mens onwetend is en denkt dat het je overkomt en klaar. Pas als je je bewust wordt dat de ziekte je wat te vertellen hebt kun je uit deze slachtoffer rol stappen.. Inderdaad wat je zegt, de reguliere artsen kunnen je “beter maken” maar met verloop van tijd zie je dat er symptomen bij komen. Niet omdat de arts je genezen heeft maar omdat hij het symptoom heeft bestreden 🙁

    Wat ik wel vind is dat ik vaak zie dat mensen een soort van Silva Millekam syndroom krijgen en niets meer van de reguliere zorg willen, ik vind dit persoonlijk erg naïef. Het zou zo mooi zijn om alle twee de tak van sporten samen zouden komen, ook al zie ik al kleine stapjes in die richting en daar wordt ik blij van 🙂

    1. Nee, ik denk dat je gelijk hebt. Het gaat niet bewust. Maar als iets je overkomt en je kunt er zelf niets aan doen, dan ben je slachtoffer geworden. En daar kun je ook weer uit komen door er iets bij te leren.Daarbij hoef je niets af te zweren of stelling tegen te nemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.