Blijven ontwikkelen

The tragedy is not that we aim too high and fail. It is that we aim too low and  succeed. – Sir Ken Robinson

 

Sinds een tijdje merk ik dat ik veel heb bijgeleerd en dat het nodig is om oude ideeen over jezelf echt los te laten. Ik ben er nog mee bezig, maar binnenkort vertel ik je wat ik doe om vooruit te komen en lichter verder te gaan.

In de tussentijd  zag ik een talk van sir Ken Robinson over zijn laatste boek the Element . Het gaat over het leven leiden dat bij je past, waarbij je in je element bent. Wat de opleidingen betreft constateert hij dat het systeem niet meer past bij de huidige tijd en eisen. Ons schoolsysteem is gebaseerd op ideeen uit de industrialisatie van een eeuw of meer geleden. En in dat systeem komen veel talenten niet uit de verf. Sir Ken Robinson pleit voor een nieuwe manier, maar dat houdt ook in dat je je blijft ontwikkelen. Want het is niet meteen duidelijk wat je talenten en passies zijn. Soms heb je een ander nodig, die iets in jou ziet waarvan je jezelf nog niet zo bewust bent. Soms moet je gewoon doen wat je wilt doen en het risico lopen dat je het niet kunt of dat je niet weet wat er van zal komen.

Voor er boek The Element heeft hij veel mensen geïnterviewd . Een ervan is Paul McCarthy. Hij vroeg hem of hij van de muzieklessen op school had genoten en het antwoord was nee. Dacht de muziekleraar dat hij talent had, nee. Op dezelfde school zat de paar jaar jongere George Harrison. Ook daarvan had de muziekleraar niet het idee dat hij een groot talent was. En zo waren er wel meer. Elvis Presley mocht niet meedoen met de Glee club op zijn school ” want hij zou het geluid verpesten”.  En de rest is geschiedenis.

Wat is jouw talent? Heb je het zelf ontdekt of ben je erbij geholpen?

 

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.