100% verantwoordelijkheid nemen

Responsibility is accepting that you are the cause and the solution of the matter.

Ik ben nog steeds met mijn eigen problemen bezig tussen de bedrijven door. Want ik wil heel graag weer verder, nieuwe stappen zetten en plannen maken. En iets houdt me tegen. Nu kun je zeggen, dat kun je opzij zetten, daar hoef je niet naar te luisteren. Maar daar ben ik het niet mee eens. Dat heb ik nl. heel lang geprobeerd en het eind van het liedje is dat dat onbewuste gevoel sterker is geworden en nu heel veel bepaalt. Ik ben er met zo veel mogelijk bewustzijn naar aan het kijken, mezelf vergeven dat ik dit ooit als oplossing voor iets gekozen heb. Want ook al is dat niet bewust gebeurd en ben ik er niet schuldig aan, ik ben er wel 100% verantwoordelijk voor .

Wat ik de laatste tijd probeer is de Sedona methode. Uitgangspunt daarbij is dat we als klein kind emoties gemakkelijk konden loslaten, maar dat vermogen verliezen wanneer we meer en meer op ons hoofd vertrouwen. Maar dat vermogen is niet weg, we zijn het alleen vergeten. Dit heeft niets te maken met positief denken of het verhaal ombuigen, want dat gebeurt nog steeds in je hoofd. Nee het gaat ervan uit dat wij zoveel vasthouden dat we zwaar worden en allerlei klachten ontwikkelen. Net als een computer een system overload kan hebben, hebben wij dat ook. En helpt het in beide gevallen niet om de data te herwaarderen, stukje voor stukje te analyseren, nee dan is schoonmaken en deleten de enige optie. In het boek over de Sedona methode wordt als voorbeeld gebruikt dat als je in een vergulde kist rotte appels hebt, je er weinig mee opschiet om er een paar verse, mooie appels bovenop te leggen. Want dan zie je nog niet hoe mooi die kist is en de nieuwe appels worden vroeg of laat ook besmet. Ik had het in een eerder blog over achtergrondprogramma’s die alles op een bepaalde manier inkleuren, terwijl je vaak niet eens weet dat dat programma actief is. Wat je wel merkt is dat je steeds minder energie hebt, zonder dat je veel gedaan hebt.

En loslaten is volgens de ontdekker van de methode heel gemakkelijk. Ik merk het nog niet zo, maar dit wordt vervolgd.

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.