December gekte

Soms kan ik een nieuwsberichtje haast niet geloven. De kooplust wordt in december zo aangewakkerd dat sommige mensen alle redelijkheid uit het oog lijken te verliezen. De bezorgers lopen dan zelfs het risico op klappen, echt gelezen, niet verzonnen.

Er staat zoveel druk op hebben van de laatste gadgets en spullen tegen de beste prijs. Maar ook op kleding, nieuwste spullen in de boom en luxe eten. Dat hoort kennelijk bij de feestdagen. Maar tegelijkertijd wordt dan helemaal uit het oog verloren waar die feestdagen over gaan. Ook als je geen religie belijdt kun je de donkere dagen gebruiken om in te keren en terug te kijken. Daar hoef je helemaal niets voor te kopen.

Ik heb wel Sinterklaas gevierd met surprise en gedicht. Zelfs een mini kerstboom heb ik nu en de versiering uit de berging gehaald. Wat theelichtjes en klaar. Genoeg licht in de donkere dagen. Kerstkleding hoeft niet speciaal gekocht te worden. Mocht je dat overwegen, kijk dan even de aflevering van Tegenlicht van gisteravond terug. Ik schrok hoe vervuilend de kledingindustrie is en hoe klakkeloos we blijven kopen en bijna ongebruikt weg doen.

Dus laat je niet gek maken. Kies je eigen manier om het feestelijk, gezellig of zinvol te maken. Alvast fijne dagen

Author: tineke visscher

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.