Boekenlijst

Hieronder een lijst met boeken die ik besproken heb in de berichten. Ze staan in willekeurige volgorde.

 

 

alexandertechniekEen pleidooi voor het beter gebruiken van lichaam en geest en daardoor bewust met minder moeite en in balans te bewegen.

wordt optimistNegen toeststenen om optimistischer in het leven te staan. Niet blind voor risico’s of negatieve gebeurtenissen, maar ervoor kiezen om het leven zo gelukkig mogelijk te beleven.

Fuck-it 2

Volgens de achterkant  “Wie regelmatig F**k it zegt, maakt in veel gevallen een psycholoog of therapeut overbodig. F**k it zet de dingen weer in het juiste perspectief van het grote geheel. Zo krijgen we scherp wat we echt willen en gaan we daarvoor, wat anderen er ook van denken.

meer breinNadat ze gestopt is met haar werk als gynaecoloog gaat Lissa Rankin op zoek naar bewijzen voor zelfgenezing en geeft haar aanbevelingen.

healing codeDe healing code, een nieuwe manier van zelfgenezing. Leer met een paar handposities het stressniveau in je lichaam te neutraliseren en daardoor je lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen.

en dat is dan je familieEen klein boekje over de patronen die je in je jeugd leert, vaak van familieleden. En je lijkt deze personen steeds weer aan te trekken in de vorm van je baas, collega of partner. Het laatste hoofdstuk geeft tips wat je er aan kunt doen om uit die patronen te stappen als ze je niet meer passen.

in dialoog met je gezondheidWat heeft je lichaam je te vertellen over de klachten die je nu ervaart. Word stil en luister naar de wijsheid van je lichaam.

de tijger ontwaaktHoe je via oefeningen en lichaamsgerichte aandacht je trauma kunt overwinnen.

geluksprofessor

Het fictieve verhaal over een marketingprofessor waarin de feiten over geluk en gelukkig zijn verstopt zijn.

Van ziek zijn word je wijzer In dit boek vind je veel informatie over hoe je de kunst van gezond zijn kunt leren, om leert gaan met tegenslag en meer bewustzijn kunt gebruiken om het leven te krijgen wat je wilt.

wie domme dingen doetInzichten voor spirituele groei is de ondertitel. In het boek beschrijft ze welke domme dingen ze zelf gedaan heeft. Laat haar licht schijnen op verhalen waarin mensen domme dingen doen en geeft oefeningen.

dan maak je maar zenDe vrolijke kant van faliekant falen. Vind je de antwoorden voor de crisis in spirituele boeken, bij goeroes, mindfulness? Lees het zelf maar.

Tussen-twee-gedachten-Patty-HarpenaBoekje als introductie in mediteren. De bijbehorende cd kan je op weg helpen. Alleen gebruik een ander mantra dan ohm.

verslaafd aan denkenDe weg naar verlichting en levensgeluk. Een lees- en contemplatieboek om van de meest fundamentele verslaving, die aan denken, af te komen.

leer te leven

10 ondubbelzinnige levenslessen van de tell-it-like-it-is tv psycholoog dr. Phil.

leven zonder angstIn dit boek behandelt Alexander Lowen de relatie tussen angst voor het leven en de liefde, het Oedipus complex en ons op succes gerichte  denken. Het toestaan van de angst en wanhoop die mogelijk mislukking met zich meebrengt, kan tot volledig leven leiden.

taal van de liefdeIn dit boek reikt psycholoog Mark Bryan oefeningen aan om tot een herstel van de familieband te komen. Door anders te leren kijken naar het verleden, het geheel te herinneren en de gecodeerde taal te leren begrijpen, kan helpen om tot een betere verhouding met familieleden (en met jezelf) te komen.

geheimen vanGeheimen die worden bevestigd door wetenschappelijk onderzoek en zonder risico kunnen worden uitgeprobeerd.

this is meEen teken- plak- of schrijfschrift. Mooi uitgevoerd en het geeft je de mogelijkheid jezelf te ontdekken door gerichte vragen over vroeger en nu.

postieve energieTien formules voor positieve energie om beter in je vel te komen en datgene te kunnen wat jij wilt.

vrij van verslavingEen spirituele benadering van verschillende vormen van verslaving. Het boek biedt een kort overzicht van de oorzaak en geeft handvatten om er anders naar te kijken.

TaartenboekVerhalen over de bijzondere taarten van de dieren. Neem bijv. de grindtaart, watertaart of mislukte taart. En het leuke is er zijn recepten bij bedacht door Henja Schneider.

intentie experimentWetenschapsjournalist Lynne McTaggert schrijft in dit boek over haar opzet om een wereldwijd wetenschappelijk experiment op te zetten rond bewuste intentie. Het boek bevat heel veel voorbeelden van situaties waarin dit gewerkt heeft. De ca laatste 20 blz. geven aanwijzingen hoe je dit zelf kunt toepassen en hoe je je kunt voorbereiden.

door je verdriet heengroeien Een bundel met brieven, gedichten en overdenkingen over verlies en rouw.

dansen tussen vreugde en verdrietMet dit boek doen de auteurs een oproep tot zelfonderzoek aan de hand van praktische vragen of eenvoudige stellingen. Het kan helpen emotionele blokkades en negatieve gedachten op te ruimen en om te buigen.

tao van liefdeOver de wijsheid van de TAO en hoe dat kan leiden tot meer liefde voor jezelf en jezelf beter leren kennen.

de weg naar veranderingDe overdenkingen van Wayne Dyer bij de 81 verzen van de TAO. In het Nederlands kreeg het de titel “De weg naar verandering mee”. In de Engelse versie is de titel “Change your thoughts, change your life”.

emotionele genezingEen weergave van een conferentie in 2000 met verschillende wetenschappers en de dalai lama over hoe het transformeren van negatieve emoties kan helpen bij iemands welbevinden.

verandering doet wonderenIn 10 stappen naar complete verandering.

door een gekleurde brilEen bundel gedichten van kinderen en volwassenen, een uitgave van de stichting kinderen en poëzie

innerlijke criticus Hoe je van de meest destructieve stem een bondgenoot kunt maken. Met voorbeelden en oefeningen om ervoor jezelf achter te komen wat jouw criticus tegen je zegt.

genietenDeze studie naar genot en geluk geeft aanwijzingen en oefeningen om het leven weer volledig te ervaren.

Jin shin jyutsuEen introductie in de kunst van het ontsluiten van de energie-veiligheids-sloten. Met oefeningen om het zelf toe te passen.

energie van emotiesEen klein boekje met belangrijke informatie. Emotie = energie-in-beweging. Het blokkeren van emoties leidt tot ziekte en ellende. Door bewust te ademen kan de stroom van energie weer op gang komen.

ja maar... huh Met zowel de basisvaardigheden als de strategieën om de techniek van het omdenken meester te worden.

de kracht van jaJa zeggen betekent steeds meer opgeven van je verzet tegen het leven, staat er op de achterkant. Ik ben het op dit moment in de praktijk aan het brengen. Ik ben benieuwd wat er daardoor gaat veranderen. De auteur is in 2005 overleden.

Godfried Bomans, Groot SprookjesboekIn dit boek uit 1975 staan prachtige verhalen. Naast de ‘witte kerst’ kan ik ook ‘de rijke bramenplukker’ aanraden als je iets wilt lezen over met verwondering naar de wereld kijken. Verhalen, die niet allemaal goed aflopen, zoals in traditionele sprookjes, maar je wel laten nadenken.

je ouders op je schoudersIn dit boekje staan vragenlijsten en opdrachten om de relatie met je ouders te herzien. Het is gemakkelijk geschreven, maar dat wil niet zeggen dat de inhoud gemakkelijk is.

jaren van wijsheidHet leven bestaat uit verschillende leeftijdsfasen. En oud worden betekent niet hetzelfde als rijp worden. In de ogen van Osho betekent oud worden de onschuld en speelsheid van kinderen heroveren. En accepteren wat er bij die leeftijdsfase hoort.

12 goeroes 13 ongelukkenHet boek is niet meer leverbaar zag ik op internet. Maar je kunt het vast wel 2e hands of in de bibliotheek vinden. Een humorvol geschreven verslag van een zoektocht naar erkenning en talent.

beterIk heb dit boek zelf niet gelezen, maar er is veel over geschreven en bekend geworden door zijn Olympische prestatie.

dr houtsmuller dieethet dr. Houtsmuller dieet. Veel nadruk op voeding en supplementen bij de behandeling van kanker.

mijn seizoen in de helKlassieker van Marilyn French. Haar verslag van een periode van ziekenhuisopnames, behandelingen en alle complicaties. Hoe ze van ongeneeslijk toch beter kon worden.

the velveteen rabbitHoe speelgoed echt wordt. Een tijdloos verhaal over liefde. Ik ga het hele boekje nog lezen, maar het citaat vond ik al prachtig. Er is inmiddels ook een film van gemaakt.

zin van ziekzijnDit “ongemakkelijke, maar noodzakelijke” boek geeft een overzicht van de wetmatigheden van het leven en geeft een inzage in de ziekte en aangrijpingspunten voor herstel. Er is per ziekte of aandoening een overzicht van de klachten en wat de achtergrond is.

the secret The Secret is heel populair geworden en legt eigenlijk gewoon de wet van de aantrekkingskracht uit. Er zijn meerdere natuurwetten in ons leven werkzaam, dus vaar hier niet alleen blind op. Het kan je wel inspireren om in nieuwe mogelijkheden te denken.

ik, Philip Waechter Dit boekje is geschreven voor kinderen, maar is ook een leuk cadeautje voor een dierbare. De ik is blij met zichzelf, een wereldburger, sterk en weet ook wanneer hij anderen nodig heeft.

je kunt je leven helenIn dit boek wordt je gewezen op het feiten dat je je leven creëert door je gedachten, gevoelens en overtuigingen. Volgens de schrijfster kun je je gedachten veranderen als je bereid bent onder ogen te zien wat je echte probleem is.

moeten maakt gekPak je emotionele problemen zelf aan. Op de achterkant staat: We denken onszelf als het ware de put in: we stellen ons verkeerd op tegenover de onaangename kanten van het leven.” Naast heldere uitleg geeft het boek ook veel oefeningen om irrationele gedachten op te sporen en te veranderen.

kracht van kwetsbaarheidHet boek over haar onderzoek naar verbinding, dat stuitte op angst en schaamte als belemmeringen en kwetsbaarheid en volledig accepteren wie je bent om in verbinding te leven. Ik heb het nog niet gelezen, maar haar talk op TED was overtuigend.

emotionele gezondheidDoor het combineren van boeddhistische wijsheid en moderne gedragspsychologie geeft Tara Bennet Goleman handvatten om negatieve emoties te transformeren en emotioneel gezond te worden.

creatiespiraal De natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid in 12 stappen.

de ontknooping De ontknooping. Ik zag dat er in de latere versie “de creatiespiraal deel 2” aan is toegevoegd. Het creatieproces wordt hier uit gebreid met 2 stappen. Van elke stap worden de daarbij behorende emotieparen besproken. Het Creatie Emotie Navigatiesysteem.

je dagelijkse portie geluk In 10 stappen naar een meer gelukkig en zinvol leven. Elk hoofdstuk bevat informatie, voorbeelden uit haar werk als levenscoach en opdrachten om zelf te doen.

Tao van poeh In dit boekje legt Poeh ingewikkelde concepten op een Poeh manier uit.

one day Een programma voor 40 dagen en nachten voor persoonlijke groei.

kracht van het nuWie je werkelijk bent is in het Nu te vinden. Het beschrijft de weg van het wakker worden uit het geraas van het hoofd en onze identificatie met het verstand.

een nieuwe aarde Dit boek van Eckhart Tolle kan je laten inzien hoe je identificatie met het verstand je in de war heeft gebracht.

pil mike boddePil – Mike Boddé, een zoektocht naar de oplossing voor zijn depressie

als het leven een spel isAls het leven een spel was, dan zijn dit de regels – Cherie Carter-Scott. Het boek behandelt 10 regels die je moet weten.

plentyPlenty – Yottam Ottolenghi. Kookboek met verrassende groentegerechten, niet alleen voor vegetariërs

volop energie“Volop Energie” met ondertitel “chronische vermoeidheid overwinnen het complete mind/body programma” – Deepak Chopra. Over de oorzaken van chronische vermoeidheid en hoe je je kunt richten op energie.

bijna iedereen kon omvallenBijna iedereen kon omvallen – Toon Tellegen. Als je een kort verhaaltje wilt lezen, waar je om kunt lachen en over kunt nadenken.

eenvoud in overvloed Eenvoud in overvloed. Een dagelijkse overdenking, die je kan helpen je blik te verleggen.

.ikIk, gezond egocentrisme, meer effectiviteit” van Remco Claassen. Zijn zorg is dat veel werknemers “klunend” door het leven gaan en nauwelijks van hun pensioen kunnen genieten. Hij pleit voor werk vinden dat bij jou en jouw kwaliteiten past en waar je plezier in hebt.

life make overLife make over – Cheryl Richardson. 52 weken lang korte teksten en opdrachten om beter voor jezelf te zorgen.

verademingVerademing – Bram Bakker, Koen de Jong

onverwacht inzichtOnverwacht inzicht – Jill Bolte Taylor De ervaringen van een hersenonderzoekster, die zelf wordt getroffen door een herseninfarct. Naast een verslag van wat zij heeft meegemaakt, geeft ze ook een lijst van aanwijzingen voor familieleden of andere betrokkenen om om te gaan met deze patiënten. (“ik ben ziek, niet doof” of “iedereen, die een zieke bezoekt, moet zich bewust zijn van zijn eigen energie”)

dinsdagen met morrieMijn dinsdagen met Morrie – Mitch Albom

artist wayThe Artist´s Way – Julia Cameron Een cursus van 12 weken waarin je door opdrachten en vragenlijsten dichter bij jezelf komt.

focussenFocussen, gevoel en je lijf – Eugene Gendlin Een uitleg over wat focussen is, hoe je het kunt toepassen en hoe het je kan helpen.

helende reisDe helende reis (The journey) – Brandon Bays Haar relaas over beter worden na een tumor en een script dat jezelf kunt toepassen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.