2 thoughts on “Over mij

  1. Ha Tineke, ik herken veel over je zoektocht naar het leren van en leren leven met atritis psoriatica.Ik heb het al meer dan 11 jaar.Een hoop gedoe geweest om uiteindelijk bij Humira te komen wat het beste werkt. Daar ben ik dankbaar voor maar liever zoek ik uit wat deze ziekte me voor boodschap geeft.Veel ben ik al te weten gekomen. ..net als jij.Maar de reuma heb ik nog steeds. .of eigenlijk weer.Ik heb het zo’n 15maanden gerede zonder enige medicatie met mn eigen aanpak en middelen en supplementen maar een recente blaasontsteking heeft immunsysteem op hol gebracht en voor een forse reumaopvlamming gezorgd.Ik onderga nu weer het protocol om te kunnen starten met Humira.Blijkbaar is het weer de tijd omwat intensiever met mezelf bezig te zijn. Los daarvan ben ik ook op zoek naar kruiden/supplementen etc. die kunnen helpen te voorkomen dat ik niet om de haverklap ziek/verkouden word en griep krijg.Heb jij daar tips over?B.v.d.! Joke

    1. Hoi Joke, Ik heb baat gehad bij een aantal kruiden/supplementen. De eerste is gember. Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende kwaliteiten. Voor het beste resultaat schijn je het in geconcentreerde vorm te moeten innemen. Maar ik kocht het gewoon in de winkel en maakte er gemberthee van of perste het samen met een rode biet en winterwortel tot een krachtig sap.
      Ik had ook baat bij “buah merah”, dat is een rode vrucht uit Indonesië. Het is wel duur om te kopen, maar bij mij werkte het een tijdlang goed. En als laatste heb ik een curcuma longa kuur genomen. Daar merkte ik niet zo veel van, maar toen ik er mee stopte, ging het slechter. Dus het heeft vast wel iets gedaan. Daarnaast kun je kijken wat je kunt doen om te voorkomen dat de bacteriën je lichaam binnenkomen, bijvoorbeeld door oil pulling, tongschrapen of neusspoelingen met zout water. Als je op een van deze termen in google zoekt, vind je heel veel informatie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.